De eerste ronde van de schaakcompetitie is weer gespeeld, op dinsdag 07-09-2010

In zijn welkomswoordje kon voorzitter Bernard Keizer tot ieders genoegen drie nieuwe leden begroeten: Jaap van der Pol, Harmen Poortman en Jos Visser.

De indeling, ook wel paring genoemd, gebeurde als gewoonlijk volgens het zgn. Keizersysteem. Per definitie worden daarbij in de eerste ronde spelers van ongelijke sterkte aan elkaar gekoppeld. Dit levert ook altijd wel enkele verrassende uitslagen op.
Zo wist good-old Pè Kooistra al binnen het uur – met zwart – Gosse Wiersma te verslaan, door een serie rake zetten, zo niet klappen. Voordat Wiersma zich en en ander realiseerde en bij de les was, hing hij groggy in de touwen.

De teruggekeerde Jaap van der Pol maakte het zijn oud-streekgenoot Bauke Vroom heel lastig en stond lange tijd beter, zo niet gewonnen. Een misgreep in het eindspel door gebrek aan wedstrijdritme maakte hem een illusie armer.

Wim Reijnders – pas sinds Pasen clublid – gaf geen krimp tegen de altijd gevaarlijke Alle Vlasma. Deze was niet eens ontevreden met remise tegen zijn op papier veel zwakkere opponent.

De vechtlustige Henry Wolters zag kans om favoriet Jan Odijk uren lang bij te houden, zonder materiaalachterstand. Maar diens betere positiespel gaf uiteindelijk de doorslag.

Het meeste venijn zat in de staart van de speelavond. Pas tegen middernacht berustte Cris-Jolmer Jellema in zijn lot van verliezer, tegen de vaak onberekenbare Luuk Pijl. Deze avond was Pijl weer eens onnavolgbaar, met eerst een stukoffer en later stukwinst, met per saldo twee pionnen voorsprong in het eindspel.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven