Odijk meteen aan kop!

In de tweede competitieronde manouvreerde Jan Odijk gedegen tegen de creatieve Luuk Pijl. Deze maakte de Franse opening niet goed af en kreeg ruimteproblemen in het centrum. Na verlies van een stuk werd het voor hem vechten tegen de bierkaai.
Bauke Vroom en Bernard Keizer bouwden rustig op, waarna de laatste wat overwegend kwam te staan na een lichtzinnigheid van de witte dame. Heel veel spanning kwam er niet in de stelling, ook niet na Bauke’s ruil van dame tegen twee torens, waarbij Bernard zijn loperpaar opgaf. Een achteloos pionzetje laat op de avond deed Keizer ineens de das om.
Tegen Alle Vlasma verkeek Ido Elzinga zich op de opening en zag ineens van alles op zijn zwakke f-pion en de koning afkomen. Hem restte niet anders dan de bittere overgave. Uiteindelijk was dat ook het – onverdiende – lot van Jaap van der Pol, temeer omdat hij Jan de Groot lange tijd in het nauw dreef. In het eindspel werd het verlies van twee pionnen hem fataal.
In de oude rivalenstrijd tussen Jos Visser en Chris J Jellema ging het hard om hard, met Chris voorop. Pas toen zijn pionnen een paard van Jos insloten, gaf deze tenslotte op. Dat deed ook Gosse Wiersma, tegen zijn beoogde opvolger-penningmeester Henri Wolters. Deze was iets beter uit de opening gekomen, maar wist pas na taaie strijd het volle punt te pakken.
Peter Smit slaagde daar tegen Piet Hania net niet in: zijn felle aanvallen werden steeds weer door de oude crack gepareerd, waarna remise hun deel was.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven