Veel remises bij schaken

In de strijd aan kop opende Bauke Vroom voordelig met zijn favoriete Engels, maar tegenstander Jan Odijk gaf geen krimp, waarna hun eindspel tussen dames plus loper uitliep op remise. Daardoor streefde Gerben van der Heide hen voorbij, door te winnen van Luuk Pijl die zeer aanvallende bedoelingen tenslotte zag stranden op een fatale dame-tegenaanval.
Cris-Jolmer Jellema kwam tegen good-old Piet Hania goed weg met remise, na heel knullig stukverlies.
Routinier Pé Kooistra opende sterk tegen junior Dion Pranger, maar deze herstelde zich knap en wist nog te remiseren. Dat deden ook Alle Vlasma en Durk Wassenaar, na een lang strategisch gevecht, evenals Douwe de Groot en Wim Reijnders.
Daarentegen streden Douwe Kuipers en Bernard Keizer zoals gewoonlijk om alles of niets, waarbij de eerste schoot en de tweede alleen maar pompte, om niet te verzuipen. Net toen Keizer tegenkansen rook, maar niet greep, werd hij door Kuipers gevloerd.
Zo ongeveer verging het ook Gosse Wiersma, met zwart tegen Roland van der Veen, na eerst wel een nette Franse opening.
Jan de Groot had meteen in de opening Jos Visser al klem maar kon niet doordrukken, waarna het tijdnoodduiveltje hem te hulp schoot en Visser in de fout ging.
Overige uitslagen: Pieter van Kammen – Henri Wolters 1-0, Ido Elzinga – Theo de Jong 0-1, Klaas Vlasma – Riemer Sinia 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven