De Donger 3 wint van NEO 2

Afgelopen dinsdag speelde het derde team de uitgestelde wedstrijd tegen NEO 2 uit Burgum, voor het eerst waren we als basisteam compleet. Na het welkomstwoord door Douwe Kuipers kon de strijd beginnen. Al vrij vroeg in het middenspel verloor Jaap v/d Pol op het vierde bord plots een vol stuk tegen NEO-aanvoerder Marc de Jager (ook bekend van het KNOF in 2010) wat helaas leidde tot opgaaf door Jaap : 0-1 achter , dat was wel een bittere pil. Wim Reijnders speelde tegen de op papier sterkste speler van NEO Sybe v/d Wal een gelijkwaardige partij wat uiteindelijk na wat voorzichtige afruil uitmondde in een remise aanbod rond de dertigste zet door Sybe wat Wim toch maar accepteerde ook gezien de ontwikkelingen op de overige 2 borden.

Ongeveer een half uur later had Peter Smit al zoveel materiaal meer gewonnen tegen Len Heaton dat de overwinning hem niet meer kon ontgaan , dus gelijk 1,5-1,5 na 3 partijen.
Het echte vuurwerk was te bewonderen in de partij tussen Jan de Groot op het tweede bord tegen John v/d Linden : het werd een lange veldslag met flink wat afruil , uiteindelijk resulterend in een eindspel van toren+loper voor John tegen toren+paard voor Jan met nog een pluspion. Op een gegeven moment bood John remise aan, maar Jan besloot toch door te knokken voor de teamzege en via een wonderbaarlijke penning ging de vijandelijke loper eraan en was de buit binnen.

Conclusie : 2,5 – 1,5 voor de Donger en 4 punten na 2 rondes , we zitten dus goed in de strijd voor de beste plaatsen in de inmiddels gehergroepeerde vijfde klasse.
Volgende match : tegen Emanuel Lasker 3 uit St. Jacobiparochie op 21 januari a.s. (in principe met dezelfde spelers).

Met groet uit nat Burdaard,

WIM

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven