Remise taboe bij sc De Donger

In de strijd om de 2e periodetitel geven de kanshebbers nog geen krimp. Christiaan Houpst, Jan Odijk en Bernard Keizer gaan zij aan zij voorop, met nog een ronde te spelen. Alle spelers streden overigens fel op winst, voor het volle punt.
Tegen de ervaren Gosse Wiersma opende Keizer onverwacht met zijn lopers in plaats van de paarden. Er volgde een massale afruil, al mopperde de dominee: ‘We hebben het hout gekregen om mee te spelen’. In het resterende toren eindspel kreeg hij initiatief en gaf tenslotte mat met een pion. In hun zoveelste onderlinge partij gingen Alle Vlasma en Jan Odijk weer lang gelijk op, totdat Jan de witte stukken naar passieve velden kon dwingen en daarna de onbeschermd achtergebleven koning kon veroveren. Tegen Durk Wassenaar nam Jos Visser resoluut het heft in handen, won een pion en kreeg een winnende stelling, totdat hij verkeerd ruilde en prompt een paard kwijt was. Overgave volgde. Na de Engelse opening maakte Roland van der Veen het Luuk Pijl onmogelijk om nog te rokeren. Na wat laveren over en weer veroverde hij via een penning een loper en al snel de partij winst. Ook Bauke Vroom opende op z’n Engels, won een pion maar raakte in het middenspel het spoor bijster tegen Pieter van Kammen, die een kwaliteit won en het daarna technisch voorbeeldig afmaakte. Al vlot na de opening zocht Pé Kooistra de aanval op, tegen Jaap van der Pol. Het leverde hem een loper op en een prima stelling. Zijn tegenstander hield het al snel voor gezien. Riemer Sinia speelde eveneens ouderwets aggressief tegen de geslepen Piet Hania, maar raakte zijn beide lopers kwijt door een fraaie combinatie. Daarna bleef het lang spannend totdat Hania ineens mat kon forceren. Overige uitslagen: van der Heide – Koopmans 1-0, Wolters – de Jong remise, Kuipers – Elzinga 0-1, Vlasma – Smit 0-1, Pranger – Ufkes 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief