De Donger 3 koploper na winst tegen Lasker 3

Hierbij een korte impressie van onze belevenissen gisteren in St. Jacobiparochie waar wij speelden tegen het derde team van Emanuel Lasker in een in staat van ombouw verkerende toneelzaal boven een donkerbruin café:

Het begin was nogal onverwacht : op bord 2 zou Jan de Groot spelen tegen Koen Meijer , echter deze laatste kwam ondanks verwoede telefoontjes van zijn teamgenoten niet opdagen , ook niet na de reglementaire deadline van 1 uur , dus ons eerste winstpunt was al binnen , niet leuk voor Jan maar wel voor de Donger 3 ; Jan bleef trouwens aanwezig totdat alle partijen afgelopen waren , wat natuurlijk te prijzen viel.

Op bord 3 speelde Jaap v/d Pol tegen de qua ELO wat zwakkere Hilbrand v/d Woude : na een Spaanse opening offerde Hilbrand een paard ; in het vervolg speelde Jaap ietwat onzorgvuldig , maar zijn opponent wist niet te profiteren en in het middenspel werd een tweede paard veroverd , genoeg voor Jaap om het volgende punt binnen te halen : 2-0 voor de Donger.

Ikzelf speelde op bord 4 met zwart een povere partij tegen de qua rating mindere Gerrit de Vries , die een solide aanvallende stelling opbouwde ; om naderend onheil te voorkomen offerde ik bewust een loper om een vermeend mat netwerk te bewerkstelligen middels 2 torens en wat pionnen , al snel bleek dat mijn inschattingen helaas niet klopten. Gerrit combineerde daarna kundig door naar de victorie ; 2-1 , nog wel voor de Donger.

Het was nu aan onze eerste bordspeler Peter Smit om de overwinning veilig te stellen tegen de gelijkwaardige Hein Zondervan : gaandeweg de partij bouwde Peter positioneel voordeel op na wat afruil en ondertussen gebruikte Hein wel erg veel tijd , wat uiteindelijk leidde tot het derde punt voor ons , hij ging bijna door de vlag en gaf op.

De balans kon worden opgemaakt en de terugreis naar Burdaard via Wierum verliep in uitstekende sfeer : 3-1 voor De Donger , nu koploper met 7 uit 3 al dient vermeld te worden dat onze belangrijkste concurrent DSC Drachten nog een partij te goed heeft (maar die komen we in Maart nog tegen).

Volgende match: 15 februari thuis tegen Knudde 3 hopelijk met hetzelfde team . het gaat goed zo!

WIM.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief