Christiaan Houpst wint periodetitel schaken

Door concurrent Bernard Keizer in een spannende partij te verslaan won Christiaan Houpst (Kootstertille) de 2e competitie van sc de Donger. Nadat hij eerst wat gedrongen stond, maar later een remise-aanbod al kon afslaan, wikkelde hij het eindspel vlekkeloos af. Van de achtervolgers troffen old soldiers Gosse Wiersma en Durk Wassenaar elkaar weer eens. Na het degelijke Fromm gambiet kreeg zwart het initiatief en moest Wiersma tenslotte toelaten dat een pion promoveerde; genoeg reden tot capitulatie. Tegen Roland van der Veen kwam de koning van Gerben van der Heide al snel kwetsbaar te staan. Maar in aanvallende stijl wist hij net eerder zijn niet gerokeerde tegenstander klem te zetten en won. De remise tussen Pieter van Kammen en Alle Vlasma was bloedeloos omdat een goede aanval van Pieter gepareerd werd door Alle, waarna het eindspel verzandde. In een strijd tussen jong en oud weerde Klaas Vlasma zich voortreffelijk tegen Piet Hania. Na paard verlies won hij een kwaliteit terug, waarna tot remise werd besloten. Overige uitslagen: Koopmans-Pijl 1-0, Vroom-Wolters 1-0, Kooistra-Elzinga remise, Van der Pol-De Jong 0-1, Smit-J.de Groot 1-0, Pranger-Reijnders remise, Ufkes-Kuipers 0-1, Sinia-Poortman 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief