Rowan van Dijk wint Dokkumer Grand-Prix jeugdschaaktoernooi

In het bowlingcentrum te Oostrum kwamen zaterdagmiddag 61 jeugdige schakers en schaaksters uit Friesland en Groningen in actie bij het jeugdschaaktoernooi van Schaakclub de Donger, wat meetelt voor de Friese Grand-Prix cyclus. Na een welkomstwoord van Bernard Keizer konden om 1 uur ‘s middags de wedstrijden meteen beginnen. In groep A werd Rowan van Dijk de terechte (toernooi)winnaar , hij hoefde slechts 1 remise toe te staan na 6 partijen. In groep B moesten 7 ronden gespeeld worden, hier waren Lars Jansen en Falco de Boer oppermachtig met 6 zeges, maar won Lars de onderlinge partij en daarmee de 1e prijs. In groep C deden Alec Sealy en Rienk Taekema exact hetzelfde, maar was Alec de sterkste in de onderlinge partij. In groep D hoefde Bas Haaksema slechts 1 remise toe te staan en hield daarmee de concurrentie op afstand. In groep E woedde een ware veldslag om de eerste plek waarbij Roy Visser, Jan Hoekstra en Stefan Poelma ieder 5 zeges haalden, waarna in de beslissende twee snelschaakrondes Jan Hoekstra de hoofdprijs opeiste. In groep F won Daniel Oord de 1e prijs met een score van 6 uit 7, op de voet gevolgd door Jelmer Steenstra met slechts een half punt minder. In groep G was eenzelfde beeld, hier hoefde Jelle Brouns slechts een half punt af te staan na 7 gespeelde partijen waarna Peter Baarda een eervolle 2e plaats veroverde met een 6 uit 7 score. In groep H tenslotte was Dylan Sealy met afstand de beste schaker door alle 6 partijen te winnen. Hierna werden de prijzen uitgereikt in de vorm van eremetaal en lintjes en kon met dank aan de vele vrijwilligers, het bowlingcentrum en natuurlijk de deelnemers terug gezien worden op een zeer geslaagd toernooi.

Uitslagen prijswinnaars: Groep A: 1 Rowan van Dijk 5½;2 Raymond Oord 4½;3 Jan Bosma 3;4 Daan Voorintholt 3. Groep B: 1 Lars Jansen 6;2 Falco de Boer 6;3 Chris Admiraal 4½;4 Erwin Koning 3. Groep C: 1 Alec Sealy 6;2 Rienk Taekema 6;3 Arjan Boersma 5½;4 Anneke Kootstra 3½. Groep D: 1 Bas Haaksema 5½;2 Patrick Boersma 4½;3 Harm-Jan Kootstra 4½; 4 Alexander Dijkstra 3; Groep E: 1 Jan Hoekstra 5;2 Roy Visser 5; 3 Stefan Poelma 5;4 Joël Dantuma 3½. Groep F: 1 Daniel Oord 6;2 Jelmer Steenstra 5½;3 Tanne Wijbenga 5;4 Jasper Jeelof 4. Groep G: 1 Jelle Brouns 6½;2 Peter Baarda 6;3 Nadie Sibma 3½;4 Niels Burgler 3½; Groep H: 1 Dylan Sealy 6;2 Herman Witterholt 4;3 Janko Eelsingh 4;4 Wisse Piersma 3.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief