Jan Odijk clubkampioen !

In de laatste competitieronde heeft Jan Odijk zijn titel veiliggesteld, door remise te spelen tegen Cris J. Jellema. Zijn belagers Wesley Kooistra en Gerben van der Heide kwamen ook niet verder dan een gelijk spel. Daarmee werd Van der Heide wel tweede, ruim voor Durk Wassenaar, die op zijn beurt de verrassende nieuwkomer Christiaan Houpst maar net voor bleef. De eerste klasse is gewonnen door Pieter van Kammen, gevolgd door Luuk Pijl en Gosse Wiersma. In de tweede klasse eindigden Theo de Jong, Jos Visser en Pé Kooistra vooraan.
Er werd in deze laatste ronde overigens nog wel flink slag geleverd. De doorgaans degelijk spelende Durk Wassenaar kon Christiaan Houpst lang bijbenen maar overzag een simpel mat. Alle Vlasma won in vloeiende stijl van Theo de Jong. Bernard Keizer overrompelde Henri Wolters al in de opening, toen een aftrekschaakje hem twee stukken opleverde. Zijn koningin greep de macht en Wolters capituleerde. Gosse Wiersma vertrouwde weer op zijn Bird-opening. Het leverde hem tegen Jos Visser weinig op. Hij mocht zelfs blij zijn met remise. Daar wilde Douwe Kuipers niks van weten, in zijn bekende kamikazestijl. Al snel roofde hij een paard van Pé Kooistra en later nog een toren, na een mooi paard-offer.
Overige uitslagen: P. van Kammen – B. Vroom 0-1, M. Koopmans – R. van der Veen remise, R. Ufkes – L. Pijl 0-1, D. Pranger – R. Sinia remise, D. de Groot – K. Vlasma 1-0.
Vanaf 12 april organiseert De Donger op 7 dinsdagavonden het Open schaakkampioenschap van Noordoost Friesland. Aanvang: 19.45 uur, in de bovenzaal van hotel Van der Meer. Deelname is gratis en staat open voor iedere schaakliefhebber. Zie ook: www.dedonger.nl/knof-2011/

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven