De Donger speelt gelijk tegen Knudde

Afgelopen dinsdag speelde de hoofdmacht van De Donger in Dokkum tegen schaakclub Knudde uit Leeuwarden de 2e bondswedstrijd van het seizoen in de 1e klasse FSB. Vorig seizoen wonnen de Knudde spelers met gemak, waardoor De Donger nu uit was op eerherstel. Al vroeg in de avond ging het echter mis voor Jan Posch aan bord 3 tegen Mohammed Hosseini door onnodig materiaal cadeau te doen, waarna hij onmiddellijk kon opgeven. Op bord 4 trok Cris Jellema gelukkig even later de stand weer in evenwicht door met sterk spel te winnen van Irfan Nijemcevic. Christiaan Houpst kon aan bord 7 geen voordeel vinden tegen Douwe Sytsma, waardoor remise de terechte uitslag werd. Aan bord 5 kregen zowel Durk Wassenaar als Reitze van der Veen goede kansen, maar nadat de kruitdampen opgetrokken waren namen beide spelers genoegen met remise. Op bord 6 leek Alle Vlasma een makkelijke avond te krijgen na te passief spel van Dick Bonnema, maar die kon ondanks kwaliteitsverlies terugslaan met een sterk paard. In een onduidelijke stelling overzag Vlasma vervolgens de voor de hand liggende winst en nam een remiseaanbod meteen aan. Op bord 2 had Jan Odijk tegen Joris Brouwer de hele avond een voordelige stelling en bouwde dat uit tot een winnende aanval in het eindspel. Op bord 8 had ook Bernard Keizer een prima stelling opgebouwd tegen Jan Willem van der Werff, maar die wist bekwaam de stelling dicht te metselen waardoor Keizer moest berusten in remise. Olaf Cliteur speelde op bord 1 tegen Abe Willemsma en wist in een iets mindere stelling lang stand te houden, maar moest in het eindspel uiteindelijk de strijd staken wat de eindstand bracht op 4-4.

In de laatste ronde van de eerste interne competitie deden de drie gastspelers van Schaakwoude prima zaken, want zij wonnen alle drie hun partijen, waardoor Gerben van der Heide periodekampioen werd, op de voet gevolgd door runner-up Bauke Vroom. Pieter van Kammen eindigde tenslotte op een verdienstelijke tiende plaats.
Uitslagen intern:
Gosse Wiersma-Gerben vd Heide 0−1;Piet Hania-Bauke Vroom 0-1;Wim Reijnders-Pieter van Kammen 0-1;Douwe Kuipers-Jos Visser ½−½;Roland vd Veen-Jan de Groot 1-0;Riemer Sinia-Pé Kooistra 0-1;Rikes Ufkes-Douwe de groot 1-0;Jaap vd Pol-Marten Koopmans 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven