De Donger 3 verslaat Emanuel Lasker 3

Vanavond reisde het derde team met invaller good old Pe Kooistra (Peter Smit was verhinderd) naar Sint Jacobiparochie om daar de eerste match in het nieuwe seizoen te spelen tegen Emanuel Lasker 3 ; onze opstelling was conform rating , E.L. liet de sterkste speler om achteraf onterechte redenen op het vierde en dus laatste bord spelen.

Op het eerste bord ontmoette Jan de Groot de in ludieke kleding gehulde Gerrit de Vries (ELO 1343) : na nog geen 20 minuten kreeg Jan via allerlei vorken en vallen de kans de vijandelijke dame te veroveren , dit cadeautje liet de Donger niet lopen en al snel stonden we met 1-0 voor , hulde voor onze sterkste speler.

Op bord 3 speelde Jaap v/d Pol (natuurlijk met wit) tegen Hilbrand v/d Woude (rating 1231) ; zoals we van Jaap gewend zijn koos hij opportunistisch de aanval en veroverde al vlug een loper via een schaakzet met het paard ; toen even later een tweede loper sneuvelde van E.L. was de strijd gauw gestreden , 2-0 voor de Donger , wat een weelde.

Op het laatste bord speelde Pe Kooistra een uiterst degelijke partij tegen de qua rating sterkere Berend Nauta (1460) ; er verdween het nodige materiaal van het bord maar de stelling bleef goed in evenwicht, wat uiteindelijk leidde tot de terechte remise : conclusie : De Donger WINT!

Ondertussen was Wim Reijnders tegen de qua rating gelijkwaardige Jan Wijma (1433) niet verder gekomen dan een schamele 13 zetten middels enige uitruil van wat paarden en lopers resulterend in een stelling met mogelijkheden voor beide partijen ; gezien de ontwikkelingen op de andere borden en om toch een beetje tijdig aan de terugreis te kunnen beginnen bood ondergetekende maar remise aan , wat Wijma na enig nadenken (het tijdsverschil was inmiddels 20 minuten in het voordeel van de Donger) accepteerde.

Eindstand : 3-1 voor de Donger , een uitstekende aftrap in het nog jonge seizoen 2011-2012.

Het behoeft nauwelijks uitleg dat de reis terug naar Dokkum verliep in een uitstekende sfeer , met een alternatieve route terug via Alde Leie opgeluisterd door jeugdherinneringen van Pe en Jaap (erg leerzaam en vermakelijk voor chauffeur en import Fries Wim).

Op 13 december spelen we thuis tegen NEO-2 ; met de vanavond getoonde inzet en spirit moet dat leiden tot de volgende teamzege!

Met groet uit Burdaard,

Wim Reijnders.

One Response to “De Donger 3 verslaat Emanuel Lasker 3”

  • Thys says:

    Hé Wim,

    Van harte met jullie overwinning op ons 3e! Ik wil toch even een kleine kanttekening plaatsen bij je verslag, omdat bij mijn weten de Laskerdame aan het eerste bord niet werd veroverd, maar onze ‘Koning Gerrit’ eerst twee pionnen achterkwam en later een loper in de aanbieding deed… Verder een goed en sfeervol verhaal hoor, haha!

    Groetjes en succes verder!

    Thys Tuinstra
    secretaris, PR en teamleider Lasker 2
    Emanuel Lasker

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven