De Donger 2 verstevigt koppositie

Afgelopen dinsdag ging de Donger 2 op bezoek bij het onderaan staande Knudde 2. Aan bord 1 moest Gosse Wiersma het opnemen tegen clubicoon Siep Postma. Dat de good old Siep het schaken nog lang niet is verleerd bleek uit z’n prachtige weerlegging van de lastige Bird opening van Gosse. In het middenspel kwam Gosse een kwaliteit achter en hij moest na pion verlies alle zeilen bijzetten om niet ten onder te gaan.Hij wist tenslotte op miraculeuze wijze er nog remise uit te slepen.

Op bord 6 kwam Jan de Groot niet goed uit de opening. Na stuk verlies was hij het die de eerste nul incasseerde. Al snel hierna boden Douwe de Groot op bord 7 en Ido Elzinga op bord 8 remise aan in een gelijke stand. Zo was de stand met nog 4 partijen te gaan 2,5 – 1,5 voor Knudde. Na een lang en positioneel gevecht moest ook Theo de Jong remise aanvaarden en werd de druk bij de 3 overgebleven partijen alleen maar groter.

Team captain Douwe Kuipers gaf vervolgens het goede voorbeeld en kwam na een zeer aanvallende partij tot de eerste winst.Zo werd de stand met nog 2 partijen te gaan 3-3 en moesten Marten Koopmans en Bernard Keizer de beslissing brengen. Het was als eerste Marten die na een prachtige combinatie de tegenstander tot wanhoop bracht en vervolgens tot opgave. In de partij van Bernard viel de beslissing ,na een lange en strategische partij, in het late eindspel met een uitgekiend aftrekschaak met dame verlies. 5-3 voor de Donger. Met deze eindstand verstevigde het 2e zijn koppositie en gaan ze met voorsprong de 2e competitie helft in!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven