Gerben van der Heide wint ook tweede schaakcompetitie

In de laatste ronde van de Dokkumer schaakcompetitie slaagde Durk Wassenaar er niet in koploper Gerben van der Heide het punt te ontfutselen. Na een aanval op Gerbens dame vergat hij een  paard terug te zetten waardoor hij een belangrijke centrumpion verspeelde en meteen de strijd staakte.

Piet Hania en Jan de Groot gingen beiden in het offensief, waarbij Piet een toren offerde. Jan nam het vermeende cadeautje meteen in ontvangst, waarna Hania op slinkse wijze de vijandelijke stelling penetreerde en via eeuwig schaak remise afdwong.

Alle Vlasma speelde met wit zijn favoriete opening tegen Theo de Jong en kon al spoedig via een penning op de  zwarte dame een pion veroveren. Toen daarna ook nog een zwarte loper het veld moest ruimen kon De Jong niets anders doen dan zijn tegenstander feliciteren. Cris Jellema wist Jan Odijk in een defensieve stelling te drukken maar overzag op een cruciaal moment een simpele combinatie. Dit kostte hem een vol stuk en uiteindelijk de partij.

Overige uitslagen: Gosse Wiersma-Bauke Vroom ½-½ ;Wim Reijnders-Luuk Pijl ½-½ ;Jos Visser-Pieter van Kammen 0-1;Douwe Kuipers-Pé Kooistra ½-½;Riemer Sinia-Christiaan Houpst 0-1;Peter Smit-Jaap vd Pol 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven