Olaf Cliteur opnieuw winnaar Dokkumer schaaktoernooi

Afgelopen zaterdag werd voor de 41e keer het Dokkumer schaaktoernooi gehouden. Voorzitter Bernard Keizer van schaakclub De Donger kon een twintigtal schakers begroeten in zijn welkomstwoord en na enige uitleg van de toernooiregels konden de wedstrijden meteen beginnen. In de hoofdklasse won Olaf Cliteur net als vorig jaar de 1e prijs, door alle drie de groepswedstrijden te winnen, op de voet gevolgd door Gerben van der Heide die alleen van Cliteur verloor. In groep A van de eerste klasse was Gosse Wiersma duidelijk de sterkste door alle 3 partijen te winnen. Jan Meijer, die in alle 41 edities meespeelde, werd tweede door van concurrent Douwe Tjerkstra te winnen. In groep B won Bernard Keizer met stevig aanvalsspel de 1e prijs en legde Pieter van Kammen beslag op de 2e plaats. In groep A van de tweede klasse was Peter Smit oppermachtig met 3 winstpartijen, op de voet gevolgd door Auke van der Zee met 2 winstpunten. In groep B heerste Wim Reijnders die ook al zijn partijen won. Riemer Sinia eiste een keurige tweede plaats op. Tussen de bedrijven door werd ook het Fries snelschaakkampioenschap 60+ gespeeld. In de voorronde won debutant Bernard Keizer eenvoudig van (eveneens) debutant Wim Reijnders. De finale werd eveneens gewonnen door Keizer, die de zeer ervaren Gosse Wiersma aan de zegekar bond. De finale van de hoofdklasse werd gespeeld tussen Cliteur en Van der Heide, waarbij Cliteur na damewinst terecht de toernooiwinnaar werd. In de eerste klasse werden Gosse Wiersma en Jan Meijer uitgeschakeld in de voorronden waarna Bernard Keizer voor de tweede keer wist te winnen, ditmaal van Pieter van Kammen en met twee bekers opgewekt de speelzaal kon verlaten. In de tweede klasse werd Peter Smit uitgeroepen tot winnaar nadat een tegenstander voortijdig de strijd moest staken. Hierna werden de (vlees)prijzen en de wisselbekers uitgereikt en kon een ieder terugzien op een geslaagd toernooi.