Roland van der Veen verslaat Bernard Keizer

Verrassende uitslagen horen bij de (denk)sport. Op schaakclub De Donger  ervoer subtopper Bernard Keizer dat aan den lijve tegen de op papier zwakkere Roland van der Veen. Na een rustige opening veroverde deze eerst via een vork een stuk. Daarna pareerde hij alle dreigingen van Keizer om tenslotte het eindspel glorieus te winnen.

Piet Hania  opende tegen Durk Wassenaar met een scherpe Italiaan, won een pion en kreeg de   overhand, maar nam toen ineens genoegen met remise. Ook Gosse Wiersma opende voortvarend, waardoor tegenstander Peter Smit  al vlug klem raakte. Een pionoffer hielp niet en verlies was onafwendbaar.

Tegen Luuk Pijl kreeg Gerben van der Heide aanvankelijk weinig mogelijkheden. Hij won uiteindelijk op een wat goedkope manier omdat Pijl zich verrekende in de richting van eeuwig schaak en zodoende  twee stukken kwijtraakte.

In een korte afruilpartij won Alle Vlasma van Jaap van der Pol, nadat zijn paard een volle toren had veroverd. Jan de Groot en Klaas Vlasma speelden een tijdlang met 15 (!) pionnen en alleen de torens op het bord. Hierin bleek Jan het behendigst en won.

Overige uitslagen: Vroom-Jellema remise, Odijk – de Jong 1-0, Elsinga – Sinia 0 – 1, Visser – Kuipers remise, Ufkes – P.Kooistra 0-1, Koopmans – Pranger 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven