Schaker Riemer Sinia verslaat Douwe Kuipers

Sensatie was het bij schaakclub De Donger. Volstrekte outsiders wonnen van favorieten. Onderschatting, schaakblindheid, vechtlust en heuse openingsvoorbereiding werden ter verklaring aangedragen. Maar het bleef verbazend hoe Riemer Sinia de vroegere eerste teamspeler Douwe Kuipers er af drukte. Het begint er op te lijken dat Holwerter Kuipers zijn grootste kracht meer op het verbale vlak zoekt dan op het schaakbord.

Verrassend was ook zeker de triomf van Jaap van der Pol op Luuk Pijl. Nog tijdens de openingsfase overrompelde hij Pijl met loper en dame. De winst van Peter Smit op Alle Vlasma was eveneens onverwacht… Dit gebeurde bovendien op heel regelmatig manier, waarop niets viel af te dingen.

Hetzelfde geldt voor de overwinning van youngster Dion Pranger op nestor Pé Kooistra. Zelfs de remises waren deze avond niet voorspeld. Bauke Vroom nam het tegen reuzendoder Roland van der Veen te licht op. Hij overzag stukverlies, raakte in tijdnood en moest berusten in remise.

Eerste klasser Gosse Wiersma hield kampioen Jan Odijk in een klassieke partij keurig van zich af. Wederzijdse aanvallen werden gepareerd en het evenwicht niet verbroken. Hiermee is Wiersma zelfs koploper geworden. Bernard Keizer had weinig in te brengen tegen Piet Hania en mocht tenslotte nog blij zijn met remise.

Overige uitslagen: Jellema – van der Heide 0-1, de Jong – Van Kammen 0-1, Wassenaar – Reijnders 1-0, Visser –J. de Groot 0-1, D. de Groot – Koopmans 0-1, Ufkes – K. Vlasma 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven