Gerben van der Heide clubkampioen 2012

Gastlid Gerben van der Heide uit Dokkum heeft ook de derde periodetitel gewonnen en werd daarmee de nieuwe clubkampioen van De Donger. In een marathonpartij van vele uren versloeg hij Bauke Vroom. Zijn winst van een pionnetje was daarvoor genoeg.

Veel ruiger ging het toe in de partij tussen Jan Odijk en Cris Jellema. Als gewoonlijk vertrouwde Odijk op zijn felle opening, maar Jellema kreeg tegenspel en won een stuk. Dat verspeelde hij ook weer, zodat beiden vrede hadden met remise.

Dat hadden Wim Reijnders en Jos Visser ook, nadat grootscheeps afruilen leidde tot een bloedeloos eindspel. De remise van Douwe Kuipers tegen Rikes Ufkes was daarentegen een klein wonder. Kuipers koos meteen de aanval en kreeg kansen, maar Ufkes overleefde en herpakte zich. Moe van de strijd, terwijl het bord nog in brand stond, gaven ze elkaar de hand.

Senior Piet Hania vlamde als in zijn beste dagen. Hij wist tegen Jan de Groot na een zogenaamde en passantslag een pion tot koningin te promoveren, waarna De Groot weerloos was. Jaap van der Pol verdedigde zich kranig tegen Bernard Keizer, door veel af te ruilen, maar het toreneindspel werd hem tenslotte fataal.

Overige uitslagen: Van der Veen – Van Kammen remise, Wassenaar – Smit 1-0, Sinia – Th. De Jong remise, A. Vlasma – Koopmans remise, Elsinga – Kooistra 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven