De Donger 3 wint laatste bondswedstrijd van Lasker 3

Donderdagavond speelde ons derde team de vanwege het KNOF uitgestelde laatste seizoenswedstrijd tegen E-L uit St. Jacobiparochie.

Na het welkomstwoordje van scheids Alle Vlasma konden alle 4 borden van start:

Op het vierde bord ontmoette onze Jaap v/d Pol opnieuw de qua rating lager ingeschaalde Hilbrand v/der Woude (ELO 1231) ; wederom werd het een oprolpartij : Jaap verzamelde al snel een tweetal stukken en al in het vroege middenspel kon Hilbrand niets anders dan zijn vlag strijken : 1-0 voor de Donger , dat gaf het nodige vertrouwen voor de andere Dockummers.

Op bord 2 speelde Jan de Groot deze week al voor de derde keer (na ons tweede en het KNOF) en nu tegen Jan Wijma (ELO 1433) : onze Jan speelde weer lekker opportunistisch en won in het middenspel de kwaliteit middels een vernuftige vork ; in het vervolg bouwde Jan een solide aanval op wat leidde tot de caputilatie door Emanuel Lasker : 2-0 voorsprong , dat schoot goed op.

Op het derde bord streed invaller Jos Visser tegen de sterke EL-veteraan Berend Nauta (ELO 1460) ; ook Jos zette een gedegen partij op , veroverde het overwicht en eindigde met een aanval met niet te verdedigen mat-dreiging ; het derde punt was binnen en dus de overwinning voor de Donger.

Op bord 1 waren beide captains Wim Reijnders en Gerrit de Vries inmiddels aangeland in een gelijkopgaand eindspel na dameruil ; gezien de ontwikkelingen op de andere borden besloten beiden tot remise (analyse daarna toonde aan dat er wederzijds ook nauwelijks meer in zat) ; einduitslag een mooie 3,5-0,5 voor de thuisclub.

Afhankelijk van de uitslag NEO – 2 Kastelen betekent dit resultaat dat wij zeer waarschijnlijk als tweede zullen eindigen in onze klasse 5A.

Hopelijk blijft dit team ook volgend seizoen intact (met Peter Smit natuurlijk die momenteel geniet op Ameland).

Wim Reijnders.

Captain de Donger-3

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven