Posch heerst bij schaakkampioenschap

In ronde 3 van het open schaakkampioenschap van Noordoost Friesland speelden de koplopers Posch en Odijk tegen elkaar. Odijk speelde na de Pirc opening onnauwkeurig en kreeg daardoor een aanvalsgolf op zijn dame voor de kiezen. Op de 20e zet haalde Posch de buit binnen en boekte daarmee zijn derde overwinning.

Alle Vlasma sloeg tegen Gerben van der Heide de rokade gemakshalve over en lanceerde een bliksemaanval op de zwarte koning. Dit had echter niet het gewenste resultaat en ging daarom in een gelijke stelling akkoord met van der Heides remiseaanbod.

Durk Wassenaar kwam beter uit de opening tegen Cris Jellema maar door een verkeerde pionzet gaf hij Jellema de kans een sterk paard in het centrum te posteren. Met een listig schaakje kon die vervolgens een loper winnen ten koste van twee pionnen waarna het tot het einde spannend bleef. In het verre eindspel bleek het voordeeltje echter genoeg voor de winst van Jellema.

Piet Hania ging voorop in de strijd tegen Douwe Kuipers maar kon geen winnend voordeel vinden zodat de remise uitslag terecht was. Bauke Vroom kwam op achterstand tegen Luuk Pijl maar in de late uurtjes wist hij te ontsnappen zodat ook hier remise het laatste woord had.

Het onderonsje tussen Jan de Groot en Jos Visser was spannend genoeg, maar uiteindelijk trok De Groot aan het langste eind. Ido Elzinga verspeelde tegen Christiaan Houpst materiaal en besloot daarna dat doorspelen een zinloze missie zou worden.

Riemer Sinia speelde een goede partij tegen Theo de Jong maar verdwaalde uiteindelijk in het strijdgewoel en moest daarom zijn koning omleggen. Pieter van Kammen toonde aan goed in vorm te zijn door tegenstander Roland van der Veen niet in zijn spel te laten komen wat hem de verdiende overwinning opleverde.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief