Schaker Cris Jellema wint KNOF

Het open kampioenschap schaken van Noordoost Friesland 2012 is op de laatste speeldag behaald door Cris Jolmer Jellema uit Dokkum. In de bovenzaal van hotel Van der Meer versloeg hij Alle Vlasma, die lange tijd op winst stond maar ineens een stuk wegblunderde.

Concurrent Jan Odijk had het onverwacht moeilijk tegen Bernard Keizer. Deze won met zijn dame een pion via een fantasie-opening en bouwde geleidelijk een overwicht op. Maar na verlies van zijn pluspion bood hij remise aan, hetgeen Odijk aanvaardde.

Twee andere titel gegadigden speelden tegen elkaar. Jan Posch uit Oudega begon goed tegen Christiaan Houpst – KNOF-winnaar 2011 uit Kootstertille – maar zette zijn aanvalsplannen niet door. Er ontspon zich een spannende, lange strijd. Uiteindelijk konden de drie pionnen van Posch niet op tegen de loper van Houpst. Door deze felbevochten winstpartij behaalde Houpst 5,5 punten uit 7 partijen, evenveel als Jellema. Gerekend naar weerstandspunten werd Jellema kampioen.

Verder werden er overtuigende overwinningen behaald door Douwe Kuipers, tegen Jan de Groot (Langezwaag), Luuk Pijl tegen Piet S. Hania en Durk Wassenaar tegen Marc de Jager(Bergum). Opvallend was de winst van Pieter van Kammen tegen Bauke Vroom. Hij won al snel een pion maar raakte daarna sterk in het nauw. Alleen dankzij een fout van Vroom won hij door mat op de achterste rij. Verder won Jos Visser van Theo de Jong

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven