Felle strijd op schaakclub De Donger

In een allesbehalve herfstvakantiesfeer werd er bij De Donger verbeten gevochten om de punten. Titel gegadigden Pieter van Kammen en Cris J. Jellema gaven elkaar urenlang niks toe. Zelfs nadat Jellema een toren tegen een loper voorsprong nam, moest hij oppassen voor de lepe van Kammen, maar won tenslotte wel.

Tegen Gosse Wiersma trok Douwe Kuipers weer eens alle aanvalsregisters open. Maar toen zijn paardenvork mislukte verloor hij zijn dame tegen een toren. Capitulatie was onvermijdelijk. Roland van der Veen en Bernard Keizer hielden heel lang alle hout op het bord, terwijl de spanning in hun stelling was te snijden. Keizer won enig terrein, waarna Van der Veen een uitval probeerde. Hij verzwakte daardoor zijn koning, die de bestorming door zwarte stukken niet overleefde.

Piet Hania en Alle Vlasma voerden een waar spektakelstuk op. Nadat Alle een toren gaf tegen paard drukte hij de witte vijand terug. Hij compliceerde de stelling enorm, hetgeen Hania niet meer kon weerleggen. Tegen Petrus Kooistra veroverde Wim Reijnders in het middenspel een paard, genoeg om te kunnen zegevieren.

Rikus Ufkes had tegen Riemer Sinia alle geluk van de wereld. Na openingsfouten kwam hij toch nog langszij, maar raakte daarna nog weer twee pionnen achter. Maar zijn eindsprint was formidabel; tegen de promotie van pion tot dame was Sinia niet opgewassen. opofferen. Ronduit sensationeel was de winst van outsider Peter Smit (Wierum) op oud-kampioen Durk Wassenaar.

Overige uitslagen: I. Elzinga – Pijl 1-0, J. Visser – J. de Groot 1-0, Th. De Jong – M. Koopmans remise, j. van der Pol – P. Keizer 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven