Cris Jellema wint eerste periodetitel

Op schaakclub De Donger is de eerste competitieperiode met voorsprong gewonnen door Cris J. Jellema. In de laatste van acht rondes speelde hij een spannende partij tegen de ervaren Gosse Wiersma. Zijn venijnige mat aanval mislukte weliswaar maar leverde genoeg materiaalwinst op voor de overwinning op termijn.

Heel verrassend was de tweede plaats van Peter Smit, uit Wierum. Jarenlang al speelt hij onopvallend in de middenmoot of zelfs de staart van de competitie van sc De Donger. Dit seizoen wint hij ineens partijen van kanshebbers. Nu legde hij Pieter van Kammen over de knie.

Een groepje achtervolgers speelde remise tegen elkaar en raakten zodoende verder achterop. Van hen probeerde Bernard Keizer het nog wel even, tegen de gewiekste Durk Wassenaar. Maar in het eindspel trok Wassenaar het initiatief naar zich toe. Na een miszet verspeelde hij dit weer en was remise gepast.

Luuk Pijl overleefde een koningsaanval van Christiaan Houpst, zelfs met verovering van twee pionnen. Genoeg voor de winst. Jan Odijk wist wel raad met een aangeboden stuk van Jan de Groot en won gedecideerd. In een hots-klots partij stonden Rikus Ufkes en Jaap van der Pol om beurten gewonnen. Ufkes meteen al, na een massa-ruil in de opening. Door een misslag kreeg Van der Pol ineens een toren voorsprong. Maar toen deze een giftige pion wilde wegsnoepen verloor hij zijn dame en daarmee de partij.

Patrick Keizer speelde tegen Piet Hania een heel aantrekkelijke partij. Tot drie maal toe offerde hij een stuk, maar kwam tenslotte toch niet verder dan remise. Riemer Sinia hield uren lang zich Pé Kooistra van het lijf, door verdedigen en een enkele tegenaanval. Maar de promotie van een pion tot dame was hem te machtig.

Overige uitslagen: B. Vroom – J. Posch remise, J.Visser – D.Kuipers remise, M.Koopmans – A.Vlasma remise, D. de Groot – Th. de Jong remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven