Aanvallend schaak bij de Donger

Tussen de mannen-in-vorm Cris J. Jellema en Peter Smit ging het er heet aan toe. Aanvallen was het parool. Jellema zag zijn plannen stranden, maar Smit was in zijn tegenspel onnauwkeurig. Hij verloor een toren voor een paard en daarna de partij.

Ook Gosse Wiersma en Bauke Vroom spaarden elkaar niet. Wiersma opende voortvarend en kreeg een paard en twee pionnen voor een toren. Zijn pionnenleger gaf uiteindelijk de doorslag.

Iets rustiger, maar wel op hoog niveau was de botsing tussen Pieter van Kammen en Durk Wassenaar. Na een foutje van Wassenaar kreeg van Kammen winstmogelijkheden. Maar een venijnig tussenschaakje maakte hem ineens kansloos.

Zo ver lieten Douwe Kuipers en Bernard Keizer het niet komen. Hun kansen wisselden, in een open spel. Kuipers kreeg de overhand maar moest terug door een schijn-paardoffer van Keizer. Het toreneindspel werd onoverzichtelijk en reden voor remise. Zo besloten ook Jan de Groot en Wim Reijnders hun partij. Na massaal afruilen van stukken hielden beiden een handvol pionnen en een loper over.

Alle Vlasma en Theo de Jong gingen ook lange tijd gelijk op. Maar De Jong verloor zijn geduld en begon met een pionnenstorm. Op de counter won Vlasma een stuk en tenslotte het volle punt.

Overige uitslagen: Pijl – Visser remise, Koopmans – Ufkes 1-0, P. Kooistra – D. de Groot 0-1, P. Hania – R. Sinia remise

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven