Bauke Vroom ontsnapt aan smadelijk verlies

Bij sc De Donger gebeurden afgelopen dinsdagavond vreemde dingen op het schaakbord van Bauke Vroom en Patrick Keizer. Erkend kampioenskandidaat Bauke denderde aanvankelijk over zijn zwakkere tegenstander heen. Als klapstuk offerde hij een stuk, voor de finale mat-aanval. Maar Patrick wist sluw te ontsnappen, veroverde nog een loper en stond gewonnen. Helaas ging hij alle pionnen afruilen en kon er geen tot koningin promoveren. Hij moest genoegen nemen met de welverdiende remise.

In hun zoveelste partij vertrouwde Gosse Wiersma tegen Alle Vlasma weer op zijn felle opening. Hij had aan de verovering van een enkele pion genoeg om het initiatief te houden en in het eindspel toe te slaan.

Bernard Keizer stond vanaf de eerste zetten comfortabel tegen Marten Koopmans. Maar na drie uren vechtschaak en in heftige tijdnood kreeg Koopmans ineens mooi tegenspel. Door een misgreep verloor hij alsnog.

De mastodonten Pé Kooistra en Piet Hania speelden in hoog tempo en ouderwets aanvallend. Toen de rook opgetrokken was had Hania drie pionnen meer, genoeg voor de winst.

Verrassend was nog de snelle winst van Riemer Sinia op Theo de Jong. Deze kreeg ineens een harde counter over zich heen. Prompt gaf hij – onnodig – zijn dame voor een loper en was op slag kansloos.

Overige uitslagen: Pijl – Van der Veen 1-0, Odijk – Kuipers 1-0, Smit – Visser 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven