De Donger mist scherpte tegen Jurjen Tolsma

Met een punt voorsprong, uit twee vooruit gespeelde partijen, begon sc De Donger vastberaden aan de wedstrijd tegen dsc Jurjen Tolsma. Maar de Dokkumer schakers kwamen slecht uit de startblokken, tegen de op papier iets zwakkere Stiensers. Doordat zijn mobiele telefoon afging kon Wesley Kooistra aan bord 2 al snel weer inrukken, met een reglementaire verliespartij.

Op het 5e bord speelde Christian Houpst wel een degelijke partij en kwam zelfs een pion voor maar dat was niet genoeg voor de winst. Aan bord 8 speelde Bernard Keizer ongewoon defensief. Zijn tegenstander profiteerde, won een toren en daarmee de partij. Ook Durk Wassenaar had zijn avond niet. Hij zag pionwinst over het hoofd en verloor tenslotte.

Cris Jellema speelde een redelijk goede partij maar kon niet voorkomen dat de paarden van zijn tegenstander zo sterk werden dat hij verloor. Het langst speelde Olaf Cliteur, aan het 1e bord en tegen een lastige tegenstander. Hij leek regelrecht op verlies af te stevenen maar werd gered door een fout van zijn opponent. Na bijna vier uur spelen kreeg Olaf een dolle toren en kon zodoende remise forceren.

Al met al een teleurstellend optreden van het vlaggenschip van de Donger. Dit zal beter moeten in de eerstvolgende wedstrijd, tegen het Leeuwarder Knudde.

1 Olaf Cliteur-Piet Hoogland remise
2 Wesley Kooistra-Joop Claus 0-1(regl.)
3 Jan Posch- Pieter Sinnema remise
4 Jan Odijk-Tony Garcia 1-0
5 Christian Houpst-Yme Brinksma remise
6 Cris J Jellema –Marten Kroondijk 0-1
7 Durk Wassenaar-Bouke Woudstra 0-1
8 Bernard Keizer-Gerrit A. Torensma 0-1

Einduitslag 2,5 – 5,5

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven