NEO te sterk voor De Donger 2

Afgelopen maandag speelde De Donger 2 tegen schaakclub NEO in Burgum de derde wedstrijd van het seizoen. Teamcaptain Douwe Kuipers had een tactische opstelling bedacht om zoveel mogelijk bordpunten te verzamelen. Al spoedig bleek het krachtsverschil toch wel aanzienlijk te zijn.

Gosse Wiersma ging aan bord 2 in zijn bekende aanvallende stijl op jacht naar de vijandelijke koning maar moest al spoedig terug in de verdediging. Hierbij stonden zijn stukken niet goed opgesteld waarvan tegenstander Hans Kloosterman optimaal profiteerde waarop Gosse de strijd staakte.

Aan bord 8 verspeelde Peter Smit in de opening een stuk waarna tegenstander Ronnie Hoekstra zich ondanks heldhaftig verzet van Peter de overwinning niet meer liet  ontgaan.

Op bord 7 speelden Wim Reijnders en Ruurd Kooistra een solide partij waarbij het evenwicht de hele partij in balans bleef en  remise de juiste uitslag werd.

Op bord 2 werd Douwe Kuipers door Siebren Westra al spoedig onder druk gezet en kon niets anders doen dan verdedigen, maar dit hield geen  stand waardoor de derde nul kon worden genoteerd.

Op bord 4 speelde Alle Vlasma een Siciliaan tegen Klaas Dijkstra wat uitliep op een tactisch duel met de paarden als inzet. Deze slag werd gewonnen door Alle die een pion wist te winnen waarna een paardenvork op dame + toren Klaas de kwaliteit kostte. Door veel stukken slim af te ruilen kon Alle vervolgens Klaas dwingen tot opgave.

Op bord 6 kon  Jan de Groot door gedegen  spel tegen Henk Kooistra een materiële voorsprong nemen die hij vervolgens niet meer uit handen gaf waardoor de 2e overwinning voor De Donger genoteerd kon worden.

Op bord 5 wist Marten Koopmans een vrijpion tot in  de promotiezone te brengen, maar dit ging wel ten koste van veel  bedenktijd. In het eindspel was tegenstander Oktay Sari rijp voor de sloop maar die wenste niet op te geven, waarop Marten moegestreden genoegen nam met een remise.

Op bord 1 had Ido Elzinga de zware taak Sjoerd Hoekstra (rating 2027 !) van een overwinning af te houden. Lange tijd ging de strijd redelijk gelijk op, maar in het eindspel kwam hij te kort en moest derhalve de strijd staken, wat de einduitslag bracht op 5-3 in het voordeel van NEO.

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven