Nipte overwinning Sc Donger

Voor De Donger stond dinsdagavond jl de thuiswedstrijd op het programma tegen het al reeds gedegradeerde Emanuel Lasker 2 uit Sint-Anneparochie en omstreken. Op papier de zwakste tegenstander maar een gemakkelijke avond werd het niet voor ons want na lang zwoegen en zweten kon een kleine winst worden behaald.

De eerste die voor de Donger het punt kon incasseren was Olaf Cliteur (bord 3) die op keurige wijze de mindere zetten van zijn tegenstander afstrafte.

Ook Jan Posch (bord 5) liet sterk spel zien en wist met een doorgebroken pion en een toren op de tweede rij de stelling van zijn tegenstander omver te schoffelen.

Wesley Kooistra (bord 4) speelde een wat statische opening welke zijn tegenstander kansen gaf op de aanval en hij moest goed verdedigen om niet mat te worden gezet. Bij een gebrek aan speelritme kon hij het op basis van routine naar remise schuiven.

Jan Odijk (bord 6) kreeg met wit veel ruimte voordeel en kon met zijn paard infiltreren in de stelling van zijn tegenstander. Dit veroorzaakte kwalijke gevolgen door materiaal winst of mat dus gaf zijn tegenstander het op een gegeven moment maar op.

Met 3, 5 punten leek het een makkie te gaan worden maar de schijn bedroog want aan bord 2 vergaloppeerde Durk Wassenaar zich en op bord 1 werd Cris Jolmer Jellema langzaam maar zeker tegen de muur gedrukt en ook al spartelde hij nog wat tegen kon hij niet voorkomen dat zijn tegenstander met een paard meer de winst kon incasseren.

Ook Bernhard Keizer dacht wel even te winnen maar dit pakte ook niet uit zoals hij gedacht en omdat hij enkele pionnen onderweg had verloren bleek het eindspel voor zijn tegenstander gewonnen.

Nu de stand gelijk was kwam alles aan op Luuk Pijl die op bord 8 speelde.  Luuk kon in de opening al enkele verzwakkingen,  waaronder een dubbel pion middels een ruil, veroorzaken. Hiermee kreeg hij handvatten om deze zwaktes te gaan aanvallen waardoor hij materiaal voor kwam en zijn eigen stukken op de juiste plaats kon zetten. Zijn tegenstander zag het ook niet meer zitten en hees de witte vlag. Al met al een zware avond maar met een goede teamprestatie

Uitslagen:

1 Cris J Jellema- Thys Tuinstra 0-1
2 Durk Wassenaar-Nanne Toering 0-1
3 Olaf Cliteur -Willem Postma 1-0
4 Wesley Kooistra- Mark Kolthof rem
5 Jan Posch- Jan Wijma 1-0
6 Jan Odijk-Ruurd Stellingwerf 1-0
7 Bernhard Keizer-Reinold Postma 0-1
8 Luuk Pijl-Hein Zondervan 1-0
Derhalve 4,5-3,5 winst voor De Donger.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven