Cris Jellema schaakkampioen

Afgelopen dinsdag werd de laatste ronde van de Dokkumer schaakcompetitie gespeeld. Hoewel Jellema wegens een zware bondswedstrijd de avond ervoor niet speelde was hij niet meer in te halen door de achtervolgers in de hoofdklasse.

Hiervan speelden Alle Vlasma en Jan Odijk een sterke partij, waarbij Odijk het heft in handen nam via een aanval op de c-lijn, maar Vlasma verdedigde secuur en na een flinke afruil zat er voor Odijk niets anders op dan het remiseaanbod te accepteren, waardoor  Vlasma de derde periode won en als tweede eindigde in de competitie.

Bauke Vroom eiste de derde plaats op via een overwinning op Roland van der Veen.  In de eerste klasse waren de prijzen voor Bernard Keizer, Luuk Pijl en Douwe Kuipers.

In de tweede klasse was Jos Visser duidelijk de sterkste, gevolgd door Roland van der Veen en Riemer Sinia.

Overige uitslagen interne competitie:  Pieter van Kammen – Gosse Wiersma en Douwe Kuipers-Theo de Jong allen remise, Jan de Groot-Jos Visser 0-1, Riemer Sinia-Marten Koopmans 0-1, Rikes Ufkes-Theun Tel 1-0, Pé Kooistra-Peter Smit 0-1

Volgende week wordt nog de finale gespeeld van het rapidkampioenschap, waarna vanaf  2 april het Open Kampioenschap van Noordoost Friesland (zeven  ronden) wordt gespeeld.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven