Jellema alleen aan kop

In ronde drie van het schaakkampioenschap boekte Cris Jellema zijn derde overwinning, ditmaal tegen Durk Wassenaar. Beide spelers speelden behoedzaam  maar een remiseaanbod van Wassenaar was voor Jellema het signaal in de aanval te gaan. Via paardruil probeerde Wassenaar het gevaar een halt toe roepen, maar door een tussenschaakje sloeg Jellema onverbiddelijk toe met paardwinst als gevolg waarna Wasssenaar sportief opgaf.

Luuk Pijl speelde een sterke partij tegen Alle Vlasma en kwam langzaam maar zeker steeds beter te staan. Een loperoffer van Vlasma pakte verkeerd uit doordat Pijl hierdoor voordelig kon afruilen waarna Vlasma de strijd meteen kon staken.

Pé Kooistra maakte met zwart spelend tegen Gerben van der Heide een strategische fout, waarna wit via een koningsaanval  het heft in handen nam. Via een stukoffer werd even later het verzet van Kooistra definitief gebroken.

Piet Hania en Pieter van Kammen haalden alles uit de kast via wederzijds aanvallen over de flanken. Toch slaagde geen van beiden er in blijvend  voordeel te behalen waardoor de partij tenslotte verzandde in remise.

Overige uitslagen: Jos Visser-Jan de Groot 1-0;Jan Posch-Douwe Kuipers 1-0;Riemer Sinia-Theun Tel 1-0;Patrick Keizer-Rikus Ufkes 0-1

One Response to “Jellema alleen aan kop”

  • marc de jager says:

    Hallo schakers van de Donger.
    Ik zie wel, het is weer een spannende competitie dit keer.
    Deze keer kon ik niet meedoen i.v.m andere verplichtingen
    hopelijk kan ik de volgende editie wel weer meestrijden.
    Waldskaak wordt vanaf 6 mei gespeeld in bergum, misschien ook een leuke uitdaging?
    Tot ziens en succes!
    Marc de jager(NEO)

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven