Gerben van der Heide neemt koppositie over

In ronde 4 van het schaakkampioenschap speelden Cris Jellema en Gerben van der Heide een ingewikkelde partij, maar greep Van der Heide na een spannende afruil  zijn kans en kon na een toch nog lastig eindspel de buit binnenhalen.

Luuk Pijl speelde de Bird opening tegen Jos Visser en zadelde die op met een vervelende dubbelpion. Bij de daarop volgende aanval kon Pijl via zetdwang zijn pionnen gevaarlijk doorschuiven en daarmee de partij beslissen.

Piet Hania ruilde tegen Jan de Groot de koninginnen, maar zag over het hoofd dat na het daarop volgende aftrekschaak een loper verloren ging. Dit kostte hem  meteen de kop.

In ronde 5 speelde Gerben van der Heide tegen koploper Luuk Pijl. Hij opende agressief in een Franse partij en dwong Pijl in de verdediging, waarna hij vol op de aanval inzette en verdiend won.

Jan Posch speelde een Siciliaan tegen Cris Jellema, waarbij Posch in het voordeel kwam door een sterke loper van Jellema af te ruilen. Via pionwinst kon hij vervolgens de partij verdiend naar zich toetrekken.

Pieter van Kammen kwam  tegen Jan de Groot twee pionnen achter te staan maar verdedigde secuur genoeg om een remise uit het vuur te slepen.

Piet Hania en Riemer Sinia speelden beiden een open partij waarbij de kansen telkens keerden. Hania leek  in het eindspel op de overwinning af te gaan, maar bood uiteindelijk sportief remise aan.

Overige uitslagen: Pé Kooistra-Alle Vlasma 0-1;Bauke Vroom-Durk Wassenaar rem;Douwe Kuipers-Rikus Ufkes 1-0R

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven