Luuk Pijl nadert koploper

In ronde zes van het schaakkampioenschap te Dokkum speelde Luuk Pijl met wit tegen Jan de Groot. Die kwam al snel een pion voor, maar leverde Pijl een sterke aanval  met paard en dame op, wat de Groot uiteindelijk noodlottig werd.

Jan Posch offerde tegen koploper Gerben van der Heide een kwaliteit wat hem groot voordeel opleverde. Van der Heide offerde de kwaliteit echter slim terug waarna een gelijkspel onvermijdelijk werd.

Alle Vlasma had het zwaar te verduren tegen Pieter van Kammen die twee pionnen wist te verschalken. Hij had vervolgens de zege voor het grijpen maar onderschatte een sterke penning op zijn koning . Vlasma kon daardoor met de torens toeslaan op de verzwakte h-lijn, waarna Van Kammen capituleerde wegens dreigend mat.

De nestors Pé Kooistra en Piet Hania  speelden een damegambiet en gingen complicaties vervolgens niet uit de weg.  In een moment van onoplettendheid verspeelde Kooistra op zet 23 een loper waarna de buit voor Hania spoedig binnen was.

Patrick Keizer was niet opgewassen tegen de sterke opening van Durk Wassenaar.  Toen hij ook nog een paard en een paar pionnen moest geven was de winst voor Wassenaar binnen.

Jos Visser en Cris Jellema speelden een Italiaanse partij waarbij Jellema na enig ruilwerk flinke druk uit kon oefenen op een paar pionnen. Een verkeerde paardzet kostte Visser vervolgens materiaal en de partij.

Douwe Kuipers en Roland van der Veen probeerden wel te winnen van elkaar, maar de partij bleef in balans en  dus remise.

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven