Gerben van der Heide winnaar schaakkampioenschap

Gerben van der Heide is overtuigend winnaar geworden van het Open Schaakkampioenschap van Noordoost Friesland. In de laatste ronde wist hij met behulp van  sterke lopers Durk Wassenaar te verslaan. Hij hoefde alleen twee remises toe te staan en behaalde  daardoor een score van 6 punten uit zeven rondes.

Alle Vlasma kon geen vuist maken tegen Jan Posch, die behendig Vlasma langzaam maar zeker in het nauw dreef. Met een pion achterstand gaf Vlasma een verloren eindspel meteen op, wat Posch de tweede plaats opleverde in het klassement .

Luuk Pijl nam het heft in handen tegen Cris Jellema  maar door een verkeerde afruil in het middenspel verzandde zijn offensief.  Hierdoor kon Jellema een dodelijke aanval lanceren en alsnog de partij winnen. Met een score van 5 uit 7 evenaarde hij het puntentotaal  van Jan Posch, maar door het verliezen van hun onderlinge partij moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Nestor Piet Hania toonde eens te meer zijn veerkracht door in zijn partij tegen Jos Visser een kwaliteit te veroveren waarna Visser het al spoedig voor gezien hield.

Overige uitslagen: Jan de Groot-Bauke Vroom 0-1;Riemer Sinia-Douwe Kuipers rem;Patrick Keizer-Pé Kooistra 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven