Het vergeten paard van Riemer Sinia

Op de Dokkumer schaakkclub De Donger leken enkele partijen verdacht veel op het gewone mensenleven. Riemer Sinia zette zijn partij ambitieus op en drukte Pé Kooistra wat in het nauw. Maar ineens liet hij zijn paard onbeheerd staan en werd het gestolen door Kooistra. De kansen keerden en Riemer kon inpakken.

Ander partijen werden beslist door kleine oneffenheden met pionnen. Luuk Pijl wist een verdwaalde pion tot koningin te promoveren waarna Patrick Keizer het wel geloofde.

Bauke Vroom duwde bijna onmerkbaar Pieter van Kammen in de hoek en won.

Zonder overwicht aan stukken manoevreerde Durk Wassenaar handiger dan Jan de Groot, en naar winst.

Douwe Kuipers offerde tegen Wesley Kooistra al meteen enkele pionnen voor aanvalsspel, maar zijn plan strandde jammerlijk.

Ook Peter Smit dacht op zo’n manier Alle Vlasma te vlug af te zijn, maar diens paard en dame werden oppermachtig.

Tegen Jaap van der Pol kwam Bernard Keizer niet verder dan wat ruimtevoordeel. Pas nadat de dames weg waren kon Keizer zijn slag slaan.

Marten Koopmans kreeg bijna sluipenderwijs de overhand bij Gosse Wiersma en bekroonde zijn creatie met een prachtig mat door twee lopers.

Beide (oud-) Sybrandahuisters Rikus Ufkes en Piet S. Hania zorgden voor vuurwerk op het bord. De ervaren Hania ontsnapte met remise aan een wisse nederlaag.

Tenslotte was er een marathonpartij waarin eerst Jan Odijk voorop ging maar later Jos Visser de baas was. Het liep uit op remise. Een week eerder had koploper Odijk ook al averij opgelopen, door verlies tegen Cris Jellema, de nieuwe lijstaanvoerder.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven