De Donger 3 wint ook zijn tweede wedstrijd

Deze keer heeft de Donger z'n sterkste team paraat voor het thuisduel tegen Steenwijk dat net als de thuisclub z'n eerste duel in klasse 5 heeft  gewonnen. Na het welkomstwoordje door Douwe Kuipers kon de strijd losbarsten op de 4 borden:
 
Op het eerste bord speelde Jan de Groot een evenwichtige partij tegen Bert Dassen (rating net als Jan 1450) ; uitruil van stukken ging gelijk op totdat uiteindelijk voor beide spelers toren , loper en wat pionnen resteerden .  Jan bood remise aan omdat de loper van de Donger weinig bewegingsruimte had , hetgeen Dassen afwees. Kort daarop sneuvelde Jan's loper na een schaak via de toren ; een vol stuk achter was teveel van het goede en onze Jan gaf gedesillusioneerd op : 1-0 achter , een valse start.
 
Op bord 4  ontmoette Jaap v/der Pol Oeds Dijkstra (rating 1296) : aanvankelijk verdween er weinig materiaal van het bord (wederzijds een paard en 2 pionnen) , maar in het middenspel sloeg de massale uitruil toe : Jaap kwam tot een vernuftige schaakrange en kon dankzij penning de vijandelijke dame opsouperen , hetgeen hij op dat moment overzag . Het pleit voor Jaap dat hij daarna desondanks subiet doorpakte en 2 volle stukken voorsprong pakte via heel knappe combinaties . Het wekte geen verwondering dat kort daarop Dijkstra opgaf : het stond weer gelijk : 1-1.
 
Op het derde bord speelde Theo de Jong met zwart tegen Charles Brandenburg (rating unknown) : gedurende de gehele partij stond onze Theo positioneel beter , echter dat resulteerde lange tijd tot slechts 1 plus-pion en tot een vol bord na vele uren strijd. Op een gegeven moment nam Steenwijk initiatief door een toren in stelling te brengen met gevaarlijke schaakdreiging , echter Brandenburg zag daarbij direct mat door de Donger over het hoofd : een abrupt einde aan de partij , maar wel een definitieve voorsprong voor de thuisclub 2-1!!!
 
Op bord 2 speelde Roland v/d Veen een lange partij tegen de ervaren Roelof Kreuken (rating 1379) ; een gelijk opgaand duel met dien verstande dat onze slimme Roland 2 series van zwakke dubbelpionen afdwong wat uiteindelijk tot de logische zege voor de Donger zou moeten leiden .  Het siert Roland dat gezien de ontwikkelingen op de andere borden de Donger toch maar remise aanbiedt , wat maar wat graag wordt geaccepteerd door Kreuken. Einduitslag 2,5-1,5 voor de Donger.
 
Op 16 december gaan we naar Drachten : WE ZIJN IN THE WINNING MOOD!!!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven