De Donger 3 wint voor de derde keer op rij

Op 9 december speelde ons derde team de tweede uitwedstrijd (in Drachten tegen DSC-3) ; Patrick Keizer vervangt heit Roland v/d Veen die verhinderd is vanwege z'n werkzaamheden ; voor de rest speelt de Donger met de standaard opstelling . In het piepkleine benauwde bijspeelzaaltje worden we welkom geheten door de captain van DSC en de scheidsrechter . Om kwart voor 8 exact starten we ondanks de nog niet gearriveerde Jan de Groot . Als hij toch 3 minuten later binnenstormt stemt de wedstrijdleiding gelukkig toe ondergetekende op bord 1 af te lossen na de opening E4 door wit.
 
Al binnen het uur biedt Jan met als tegenstander DSC-captain Albert Althuis (rating 1280) remise aan na een massale gelijkopgaande stukkenafruil resulterend in uiteindelijk 2 torens en 6 pionnen voor beide schakers . Nestor Albert accepteert dit aanbod met graagte.
 
Onze jeugdige invaller Patrick brengt ondertussen op het vierde bord de ervaren Albert Jan Meijer (rating 1255) in grote verlegenheid door op de A-lijn de zwarte pion onstuitbaar te doen promoveren tot een extra dame. Kort daarop wordt de balans opgemaakt van een hevige strijd met nog op het bord dame /toren en 4 pionnen voor beiden , echter onze Patrick heeft nog die mooie lady extra verkregen hetgeen leidt tot versnelde opgaaf door Albert Jan : 1,5-0,5 voor de Donger! Een waarlijk schitterende prestatie van onze jongeling.
 
Daarnaast speelt Jaap v/d Pol op bord 3 tegen de sympathieke Rieteke Otten (rating 1092) . Na een ruim uur schenk Rieteke zomaar een paard aan onze Jaap (foutje , bedankt) . Even later lijkt Jaap exact hetzelfde te doen , maar DSC overziet direct mat door Jaap met de witte dame , een echt stukoffer is hier de enig juiste benaming ; resultante 2,5-0,5 voor de Donger , ergo opnieuw teamwinst! Het pleit voor Rieteke dat ze nadien de partij met ondergetekende naspeelt en analyseert en notities maakt van door haar gemaakte fouten.
 
Op het tweede bord ontmoet Theo de Jong Jaap te Velde (rating 1194) ; er ontwikkelt zich een vrij gecompliceerde stelling met op de 18 zet stukwinst door zwart tegen een pion . Daarna neemt Theo duidelijk het initiatief en drukt DSC in een steeds zwaardere wurggreep. Duidelijk wordt dat de winst voor Theo voor het grijpen ligt , echter gaandeweg verbruikt hij heel wat tijd en komt door enige verkeerde keuzes niet snel door de DSC-stelling heen . Op advies van de Donger-captain biedt Theo zo rond kwart voor 11 remise aan , hetgeen gretig wordt geaccepteerd door tegenstander Jaap. Eindstand dus een keurige 3-1 voor ons team en een (gedeelde) koppositie in klasse 5.
 
Volgende maand zijn we vrij ; op 4 februari spelen we thuis tegen Gorredijk. De spirit is goed, zo doorgaan! 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven