De Donger 2 pakt koppositie met vechtschaak

 

Vol goede moed en in vliegende vaart vertrok het 2e team maandagavond naar Sportstad Akkrum Sud voor de confrontatie met Heerenveen. Gosse had z’n tomtom ingeschakeld dus kon het niet missen.Onderweg maakte het ding vreemde geluiden,naar later bleek waren dit snelheids overtredingen. Dominee Keizer met kaartlezer Peter bleven aan een touwtje achter Gosse hangen,dus kan dit een dure avond voor de club worden. Ido en Jan kwamen op eigen gelegenheid naar de korfbalhal,omdat zij op een steenworp afstand wonen.

Eenmaal achter het bord gezeten ging het als vanouds met het 2e team. Playing captain Douwe had dit keer geen tactische opstelling en zo won Jan de Groot in vliegende vaart van tegenstander Rinse v.d.Berg op bord 6. Op de 20e zet gaf Rinse pardoes een loper kado en wist Jan wel raad met het eindspel. Op bord 8 liet Peter Smit er geen twijfel over bestaan wie de beste papieren had. Na 2 uur spelen kon de tegenstander Leo Koot z’n koning omleggen in een hopeloze stand, 0 – 2 dus.

Aan bord 3 was Marten Koopmans in fel gevecht verwikkeld met Wiebe Oppenhuizen. Bij ongeveer gelijke stand bood Wiebe remise aan, die Marten, gezien de stand, mocht accepteren van de Captain.

Op bord 7 had Ido Elzinga zich inmiddels verslikt in een centrum pion van Jelle Broers,die dit na gedegen spel vakkundig uitspeelde en de 1e winst binnenhaalde 1,5  – 2,5 dus.

Aan bord 1 was Gosse in geweldige vorm en net als met z’n auto op de tomtom manoeuvreerde  hij met z’n paarden dwars door de stelling van de sterke Wim Visser. Toen Wim het onmogelijke van z’n verdedigen inzag was het 1,5 – 3,5.

Op bord 5 speelde Douwe Kuipers weer alles of niets en offerde hij in de opening 2 pionnen waardoor hij een geweldige aanval kreeg. Dit zag ook tegenstander Erik Klaassen die hierna alles probeerde af te ruilen, zodat Douwe in het eindspel te weinig materiaal overhield en nog even doorzette omdat z’n tegenstander in tijdnood verkeerde. Met nog 2 minuten voor Erik op de klok gaf Douwe zich gewonnen omdat een pion dreigde te promoveren. Het gevolg was dat de spanning weer opliep met de stand van 2,5 – 3,5.

Gelukkig hield Jos Visser op bord 4 het hoofd koel met een pion achterstand en knokte hij zich terug in een gewonnen positie. In een prachtig eindspel wist hij de vijandelijke Koning zo in het nauw te drijven, dat mat of stukwinst niet meer was te voorkomen. Hiermee was de winst binnen met de stand van 2,5  – 4,5.

Op bord 2 deed de nietsvermoedende Bernard Keizer er alles aan om tegenstander Piet v.d. Zee te verslaan. Ook hij kwam een pion achter,maar met een engeltje op het bord vocht hij dapper terug. Tenslotte ontknoopte zich in het eindspel een geweldig gevecht met aan weerszijden een paard en de dame in de hoofdrol. Het was uiteindelijk toch de vechtlustige Keizer die een prachtige matcombinatie opzette en z’n tegenstander ontredderd met lege handen liet zitten.

De thuisreis ging in aanmerkelijk langzamer tempo en werd er druk gespeculeerd over een aanstaand kampioenschap. Hierbij negeerde Gosse zelfs de tomtom en kwamen we over binnenwegen eindelijk om 1 uur thuis !!

Playing captain, Douwe Kuipers.
 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven