Mooi gelijkspel de Donger

Afgelopen donderdag gingen we naar Stiens om het tegen de plaatselijke schaakclub Jurjen Talsma op te nemen. Door afwezigheid van een paar vaste waarden moest er een bord worden opgegeven zodat we direct al met een 1-0 achterstand begonnen.

Gelukkig speelde Jos Visser een goede partij en wist al gauw de stand gelijk te trekken. 

Ook Jan Odijk speelde goed en geholpen door zijn tegenstander kreeg hij materieel voorsprong en kon al snel het punt incasseren.  

Ditzelfde gold ook voor de partij van Cris Jellema die een toren kon insluiten zodat zijn tegenstander hem moest geven tegen een loper. Ook na nog een loper te veroveren moest Jellema toch nog secuur blijven spelen om een mataanval te pareren maar door goed af te wikkelen  kon ook hij zijn tegenstander tot opgave dwingen.  

Jurjen Talsma leit zich echter niet zomaar van zijn stuk brengen en vocht zich met twee winsten op bord 7 en 5  terug. Op deze borden speelden Luuk Pijl en Gosse Wiersma en vochtten als leeuwen maar uiteindelijk waren hun tegenstanders net even de bovenliggende partij.

Christiaan Houpst speelde ook een goede partij maar kon geen winst forceren zodat er een remise werd genoteerd.

Met een gelijke stand  op het scorebord speelde Wesley Kooistra een schitterende partij en even leek het erop dat hij in een vrij gesloten pionnen veld met een paard tegen loper de winst kon incasseren maar zijn geroutineerde tegenstander wist ook wel wat secuur spelen en goed verdedigen inhoudt zodat ook deze wedstrijd geen winnaar kende maar zeker ook geen verliezer. Derhalve heeft de Donger zich kranig verweerd en met een man minder een belangrijk matchpunt geincasseerd.

Uitslagen:

1 NN – Piet Hoogland 0-1 (regl)
2 Wesley Kooistra – Pieter Sinnema rem
3 Jan Odijk – Yme Brinksma 1-0
4 Christiaan Houpst – Marten Kroondijk rem
5 Gosse Wiersma – Geart A Nicolay 0-1
6. Cris Jellema – Jaap Overeem 1-0
7 Luuk Pijl – Tony Garcia 1-0
8 Jos Visser – Rene vd Vlist 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven