De Donger 2 verstevigt koppositie door winst op Heerenveen

Met Robert Stallinga,als invaller voor Douwe de Groot ontving de Donger 2 Heerenveen op volle sterkte. Playing Captain Douwe Kuipers gaf direct het goede voorbeeld door z’n tegenstander Peter Doetjes binnen het anderhalf uur van het bord te zetten. Hij gaf in een geweldige aanvalspartij 2 stukken voor de dame en liet vervolgens een verloren stelling achter voor z’n tegenstander.

Ido Elzinga deed hier niet voor onder en pakte met een dodelijke paardvork de dame van het bord,2-0 dus. Peter Smit schaakte als vanouds op z’n best in de wedstrijdpartijen en hij drukte Jelle Broer langzaam naar de rand van de afgrond. Nog voor tienen was de 3-0 stand binnen en was het wachten op het 4e punt van Jos Visser op het 6e bord. Met 2 stukken achter gaf z’n tegenstander Bert Zijp het tenslotte op en haalden hiermee de onderste 4 borden de volle winst binnen.

Hierna had de Donger nog een half puntje nodig om de strijd te beslissen. Het bleef lang spannend aan de bovenste borden vooral toen Bernard Keizer in hevige tijdnood kwam en tenslotte de koning moest omleggen. Gosse Wiersma speelde een sterke partij tegen Wiebe Oppenhuizen maar kon ook het zo begeerde halve puntje niet binnenhalen. In een betere stelling vergiste hij zich en was de 2e nul een feit.

De spanning steeg ten top in de partij tussen Marten Koopmans en de sterke Erik Klaassen. Na kansen over en weer kon Marten het initiatief behouden en besloot hij terecht tot remise en de wedstrijdwinst.

Tenslotte kon Robert Stallinga z,n hoge rating niet geheel waarmaken tegen de taaie Roelof Klinker en werd ook deze partij na een lange strijd remise.

Zo won de Donger met 5-3 en hebben ze nog 1 overwinning nodig tegen Emmeloord om het kampioenschap te vieren!!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven