De Donger houdt de punten thuis

Bij het naderen van het einde van het seizoen kreeg de schaakclub Donger nog een zeer belangrijk duel in strijd tegen degradatie namelijk een thuisduel tegen Westergoo 2 uit Bolsward. De Bolswarders zijn vorig jaar gepromoveerd vanuit de 2e klasse maar kunnen nog geen potten breken in de 1e klasse gezien het feit dat ze nog geen punt hebben gescoord. Op papier zou het voor de Donger niet een al te moeilijk avonje hoeven te worden maar in de praktijk viel het echter toch wel tegen en waren er heel wat zweetdruppeltje voor nodig om de brooodnodige punten veilig te stellen.

Aan het 5e bord bouwde Christiaan Houpst een goede stand op en dacht op een niet al te moeilijke wijze te kunnen winnen maar daar dacht tegenstander heel anders over. Hij zette druk op een loper van Houpst waardoor hij op de damevleugel de pionnen kon veroveren zodat Christiaan toch nog aan het korste eindje trok .

Na twee remises aan bord 3 en 4 van Odijk en Jellema wist Olaf Cliteur aan bord 2 met een vorkje een stuk voor te komen zodat hij zonder problemen de winst kon incasseren. Bij de gelijke stand van 2-2 kwam de Donger echt op stoom door drie winst partijen op een rij.

Aan bord 6 wist Alle Vlasma al in opening een paard te veroveren zodat het een zaak was van consolideren en tegenkansen neutraliseren. Toen hij ook nog een vrijpion kon laten promoveren gaf zijn tegenstander het sportief op.

Ook Durk Wassenaar speelde een gedegen partij en kreeg enkele vrije pionnen waarvan een uiteindelijk tot dame kon promoveren en dat speelde Durk goed uit.

Luuk Pijl kwam moeilijk uit de opening en maakte zelfs een fout maar dit werd niet afgestraft door zijn tegenstander. Na een lang gevecht kon Luuk een kwaliteit voorkomen en in het eindspel zette hij zijn tegenstander geheel vast zodat hij ook de winst kon opstrijken.

De laatste partij en langste werd gespeeld door Robert Stallinga aan bord 1. Eigenlijk stond hij de hele avond zeer goed maar na een giftig pionnetje te hebben gesnoept rook zijn tegenstander winst kansen en benutte deze optimaal zodat Robert sneu aan de kant werd gezet.
Dit alles resulteerde uiteindelijk in een vrij magere winst voor de Donger van 5-3.

Uitslagen:

1. Robert Stallinga-Hans vd Bosch 0-1
2. Olaf Cliteur-Eeltje Boomsma 1-0
3. Jan Odijk-Gerrit Stornebrink rem
4. Cris Jellema-Rintje Altena rem
5. Christiaan Houpst –Hessel vd Pal 0-1
6. Alle Vlasma Garmen Hageman 1-0
7. Durk Wassenaar-August Niemarkt 1-0
8. Luuk Pijl-Jelle Brandsma 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven