De Donger 2 pakt kampioenstitel tegen concurrent Emmeloord

In z’n 5e duel moest de Donger beslist winnen van het op de 2e plaats staande Emmeloord 2.Het werd uiteindelijk een spannende en zenuwslopende strijd tegen een geduchte tegenstander. Emmeloord had de verre reis niet ondernomen door zich zomaar van het bord te laten zetten.

Aan bord 2 toonden ze meteen hun kracht toen L. Plat na 2 uur spelen de sterke Gosse Wiersma aan de zegekar bond, 0-1 dus.

Ook de voor de bond altijd sterk spelende Peter Smit kon het niet redden tegen M.v. Asperen die enkele mooie combinaties op het bord toverde 0 – 2.

Het begon steeds spannender te worden vooral toen Ido Elzinga penibel kwam te staan tegen W. Bonnee. Met kunst en vliegwerk wist Ido het halve punt nog binnen te halen, want meer zat er niet in. Ook Douwe de Groot stond na 3 uur spelen niet al te best tegen de taaie W.Bron. Er was alom bewondering toen hij met een stuk minder eeuwig schaak kon geven en de 2e remise binnen sleepte stand 1 – 3.

Gelukkig was invaller Durk Wassenaar deze avond niet van z’n stuk te brengen door met de precisie van een wiskundeleraar tegenstander P.Weys geen schijn van kans te geven, 2 – 3.

Op het 1e bord deed voorganger Bernard Keizer wat van hem verwacht werd en op een bijzonder koele en degelijke manier liet hij tegenstander J.Dedden kansloos 3 – 3.

Alles hing nu af van de 2 laatste partijen van Playing Captain Douwe Kuipers en de solide spelende Marten Koopmans. Marten stond iets beter maar kon het remise aanbod nog niet aannemen zolang Douwe niet had gewonnen.
Al na 12 zetten had de zeer aanvallend spelende Douwe z’n tegenstander A Bakhuysen een stuk ontfutseld, maar deze gaf lang goed tegenspel totdat hij op de 37e zet mat ging 4 – 3 dus.
Hierna kon de beter staande Marten met gerust hart remise geven en de overwinning veilig stellen. Dit betekende een 4,5 – 3,5 overwinning en het kampioenschap van een sterk spelend De Donger 2.

Hiermee was weer een nieuwe schaakklok binnen gehaald en het 2e klasserschap!!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven