De Donger 3 verspeelt titelkans in laatste thuisduel

Ondanks het feit dat de Donger in z’n sterkste opstelling kon aantreden , ging de laatste thuiswedstrijd tegen Mid Fryslan 3 helaas met 1-3 verloren . Dit betekent dat de Donger waarschijnlijk als derde gaat eindigen in klasse 5 met 12 punten uit 8 duels met in totaal 19 behaalde bordpunten . Het kampioenschap zal nu worden uitgevochten in het onderlinge kampje tussen het jeugdteam van Gorredijk en de ervaren nestors van NEO uit Burgum. Het was gisteren toch een beetje een anticlimax bij de thuisclub na een goed seizoen schaken , maar het jeugdige Mid Fryslan uit Akkrum was gisteren gewoon te sterk tegen ons 4-tal . Hieronder volgt een korte impressie van de duels op de 4 borden:

Op bord 4 speelde onze Jaap v/d Pol tegen de qua rating sterkere Menno Steenstra (rating 1452) met wit een ongelukkige partij : in het middenspel verloor Jaap een vol stuk , dat hij weliswaar later knap terugwon , echter gaandeweg kwam Jaap in een matnet terecht waaruit hij niet meer kon ontsnappen : 1-0 achter dus.

Op het tweede bord verging het Roland v/d Veen tegen Mid Fryslan aanvoerder Erwin Koning (ELO 1460) niet veel beter : ook hij kwam in het middenspel een vol stuk achter , zag geen kans op compensatie en moest later ook noodgedwongen de knuppel in het hoenderhok gooien : 0-2 achter , dat gaf niet veel hoop meer.

Op bord 1 schaakte Jan de Groot tegen de gelijkwaardige Thomas Douma (rating 1406) : gedurende de partij werd overeenkomstig materiaal afgeruild , wat de winstkansen voor beide kemphanen gaandeweg het duel verkleinde. Toen Jan eens goed naast zich keek en zag wat er op bord 2 & 4 gebeurde , bood hij maar remise aan , het zat er gewoon niet in vanavond : 0,5-2,5 voor Akkrum.

Weer is het dus de ervaren Theo de Jong die op het derde bord het langst doorschaakte tegen de nog jeugdige Julian Frijlink (ELO 1211) ; alhoewel Theo’s stelling degelijk is en kans op perspectief biedt voor de enige zege deze avond besluit hij toch maar sportief tot een draw , ook omdat de Donger als ploeg toch tekort schiet in deze laatste wedstrijd van de competitie . Eindstand 1-3.

Het derde team kijkt terug op een redelijk goed seizoen met een tegenvaller nu , maar de moraal en de spirit zitten goed en dit team wil graag zo verder in de volgende competitieronde . Bedankt alle 4 en ook dank aan invallers Pé Kooistra en Patrick Keizer voor hun bijdrages.

Wim Reijnders,

Captain de Donger 3.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven