Felle strijd om koppositie bij SC De Donger

In alweer ronde 4 van de Dokkummer schaakcompetitie  werd weer fel gestreden om de punten.  Durk Wassenaar kreeg een koningsgambiet van Jan Odijk  voorgeschoteld, wat niet in de smaak viel omdat Jan met een stormloop Wassenaars damevleugel onder vuur nam, een stuk won en daarmee ook de partij.

Alle Vlasma kreeg er flink van langs toen Riemer Sinia volop de aanval zocht. Sinia ruilde echter verkeerd af, waarna sterke lopers van Vlasma alsnog het laatste woord hadden.

Luuk Pijl verraste  Wim Akkerman met de beruchte Orang Oetan  oftewel Sokolsky opening, waardoor Akkerman direct  verdedigend in de touwen moest  en zich vervolgens pardoes mat liet zetten.

Peter Smit overzag tegen Cris Jellema een vorkje waardoor een stuk verloren ging, waarna Smits stelling in elkaar stortte en hij zich meteen gewonnen kon geven.

Jeugdspeler Nils Venema speelde een prima partij tegen Piet Hania, maar moest zich op de 76e zet toch gewonnen geven tegen de veteraan.

Douwe Kuipers kreeg een voordeeltje in de opening tegen Patrick Keizer, waarna Keizer in een alles of niets partij op de 25e zet moest capituleren.

Pé Kooistra speelde tegen Roland van der Veen een beresterke partij, ruilde op de juiste momenten materiaal af en wist uiteindelijk met een stuk voorsprong de overwinning binnen te halen.

Ook Jos Visser probeerde  Bernard Keizer met de Orang Oetan  opening te verrassen, maar die had zijn verdedigingslinie goed op orde, waarna er in een lange partij weinig meer te genieten viel en beiden berustten in  een pantoffelhelden remise.

Overige uitslagen Marten Koopmans-Pieter van Kammen remise ; Bauke Vroom-Gosse Wiersma 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven