De Donger 3 verslaat jeugdteam uit Akkrum

Vanavond speelde ons derde team de 2 weken uitgestelde wedstrijd tegen Mid Fryslan 3 in Akkrum met ondergetekende als invaller van Roland v/d Veen die helaas moest werken:
 
Op het derde bord schaakte onze Jaap v/d Pol met wit aanvankelijk een solide partij tegen Martijn van Dijk wat leidde tot zowel kwaliteitsvoordeel als 2 pluspionnen , echter gaandeweg de partij verloor onze nestor enigzins het overzicht , schaakte tevens te snel en daar wist Martijn wel raad mee : dankzij een plotselinge aanval stonden zijn stukken ineens superscherp wat uiteindelijk uitmondde in schaakmat middels toren en paard. 1-0 voor Mid Fryslan , dat was een snelle domper.
 
Als tactische move speelde Patrick Keizer ook met wit op bord 1 tegen de sterke Femke Koning (jawel dochter van je kent hem wel) een hele goede schaakmatch : ergens in het middenspel veroverde Patrick een plus pion en dit voordeel behield hij tot het eind ; Femke bood al een keer remise aan , Patrick weigerde ook gezien de nederlaag van Jaap (na overleg met de teamcaptain) , maar Femke's restpionnen rukten gevaarlijk op wat Patrick toch overhaalde alsnog in  een draw te berusten : tussenstand 1,5-0,5 voor Akkrum.
 
Op bord 4 ontmoette Wim Reijnders de jeugdige Lammert Devos (14 jaar) : al redelijk snel veroverde zwart een paard en 3 pluspionnen dus dat zag er goed uit ; toen daar later nog een paard bijkwam middels een tussenschaakje met de dame was de zege in zicht voor de Donger ; toch duurde het nog tot de 63-ste zet dat de moedige en zeer beheerste Lammert op moest geven vanwege schaakmat in het eindspel ; nieuwe tussenstand = weer gelijk 1,5-1,5!
 
Op het tweede bord ontspon zich een lange gecompliceerde partij tussen onze Theo de Jong en Jelmer Steenstra : in het middenspel pikte Theo 3 plus pionnen in en ook Theo's stelling ontwikkelde zich superieur . Toen ook nog een extra loper werd opgesoupeerd middels een slim pionnenzetje werd de situatie onhoudbaar voor de Akkrum-speler . De leiding greep terecht in , ook gezien het late uur en overtuigde Jelmer om maar te caputileren : EINDSTAND : 2,5 -1,5 voor de Donger!!!
 
Het is onnodig te vermelden dat de terugreis heel gezellig was en naar de toekomst toe : de juiste teamspirit zit er al weer goed in , net als vorig seizoen. Truste voor straks.
 
Wim Reijnders
 
Teamcaptain de Donger 3.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven