Bauke Vroom nadert koploper

In ronde 6 van de Dockumer Schaakcompetitie deed Bauke Vroom goede zaken voor een toppositie. Hij won tegen Piet Hania vlot een pion, maar onderschatte daarna een furieuze koningsaanval van Hania.  Maar twee stukoffers waren teveel van het goede voor Hania, die daardoor in het eindspel alsnog ten onder ging. 

Durk Wassenaar speelde een supersolide Bird partij tegen Alle Vlasma en kwam al gauw in een uitstekende  positie. Door stug verdedigen van Vlasma nam hij echter geen risico’s  meer en aanvaardde uiteindelijk de tot twee keer toe  aangeboden remise.

Jan Odijk handhaafde  zijn nr. 1 positie tegen Riemer Sinia. Hoewel die lange tijd uitstekend tegenstand bood, leidde in het eindspel  een niet te verdedigen dubbelpion Sinia’s ondergang in.

Niels Venema begon voortvarend tegen Patrick Keizer, maar die ontsnapte alsnog aan de zware druk en bij de daar op volgende  tegenstoot van Keizer werd Venema pardoes mat gezet.

Theo de Jong liep al spoedig averij op tegen Cris Jellema door met een woeste aanval zijn eigen verdediging te ontregelen. Dit koste hem een stuk waarop hij meteen sportief opgaf.

Overige uitslagen : Pijl-Houben 0-1; Akkerman-Visser 0-1; Van der Veen-Holwerda 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven