Alle Vlasma winnaar 1e schaakcompetitie

In de 8e en laatste ronde van de 1e Dokkumer schaakcompetitie werden maar liefst 13 partijen gespeeld. Gosse Wiersma kreeg uitstekend spel tegen Alle Vlasma, maar kon geen beslissende klap uitdelen.  Hierop ging Vlasma in de tegenaanval waarbij de witte dame in de verdrukking kwam en Wiersma een paard moest inleveren. Toen ook nog een toren verloren ging was de strijd beslist.

Christiaan Houpst kreeg tegen Luuk Pijl een moeilijke stelling na pionverlies.  Toen Pijl dreigde met promotie van een pion  moest Houpst zich gewonnen geven.

Piet Hania hield lang stand tegen Wim Akkerman, maar kwaliteitsverlies  gevolgd door stukverlies luidde de ondergang van Hania in.

Ook Riemer Sinia was kwistig met  zijn materiaal  tegen Cris Jellema door een loper te verspelen. Hoewel hij nog hevig tegenspartelde, werd uiteindelijk zijn dame klem gezet waarna hij sportief opgaf.

Bernard Keizer en Theo de Jong speelden een schuifpartij waarbij pas na anderhalf uur de eerste pion sneuvelde. Hierdoor werd het zowaar een spannende partij, waarbij De Jong het initiatief nam maar Keizer vakkundig  anticipeerde en de regie overnam.  Dit leverde hem de winst op hoewel De Jong misschien te snel de strijd staakte.

Patrick Keizer veroverde tegen Pé Kooistra een kwaliteit. Dit voordeeltje buitte hij vakkundig uit waarna de winst hem in het eindspel niet meer kon ontgaan.

Paula Holwerda leek tegen Niels Venema een eenvoudige overwinning te noteren, maar verspeelde de dame.  Hierdoor ontstond een spannend eindspel wat uiteindelijk toch door Holwerda gewonnen werd.

Overige uitslagen: Houben-Odijk 1-0; Van Kammen-Vroom 1-0; Wassenaar-Koopmans remise;Visser-Kuipers 1-0;Van der Veen-J. de Groot remise; Smit- Van der Pol 0-1

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven