De Donger naar kwartfinale bekertoernooi

Afgelopen dinsdag speelde schaakclub de Donger in de eerste reguliere ronde van de beker tegen Schaakwoude. Een heuse derby en de spanning was dan ook dermate waarneembaar dat   bij sommige mensen de zweetdruppeltjes kwamen opdagen.

Aan bord 4 had Christiaan Houpst een gedegen stelling opbouw waardoor hij steeds zijn tegenstander  een stapje voor was en kon het eerste punt dan ook veilig stellen.

Aan het 2e bord zweette Cris Jellema een hele zware partij af waarbij bij dacht een remisestelling nog tot winst te kunnen  voeren. Maar hij kwam van een koude kermis thuis want door een verkeerde koningsmanouvre kon zwart de oppositie nemen en toen toch nog de winst veilig stellen.

Onze schaakvriend uit het westen des lands, Olaf Cliteur, kwam aan bord 1  behoorlijk onder druk te staan maar dat de routinier goed kan verdedigen kwam maar weer een aan het avondlicht  te staan . Wit kon maar geen gaatje vinden en helaas voor hem viel de vlag van zijn schaakklok.

Met een kleine voorsprong van 2-1 moest aan het derde bord Jan Posch minimaal remiseren om de winst voor de Donger veilig te stellen. Jan stond de hele avond behoorlijk goed en met kleine middelen kreeg hij uiteindelijk 2 vrijpionnen die voldoen bleken voor de winst zodat er een eindstand van 3-1 op het scorebord verscheen. Een prachtig begin van het bekeravontuur van de Donger die hopelijk in de volgende ronde een vervolg mag krijgen.

FSB Bekertoernooi ronde 1

De Donger – Schaakwoude 3 – 1

1. Cliteur,O.P.(Olaf) – Visser,M.(Mathijs) 1 – 0
2. Jellema,C.J.(Chris Jolmer) – Jong de,W.P.J.(Wietse) 0 – 1
3. Posch,J.(Jan) – Ros,G.(Gerke) 1 – 0
4. Houpst,C.H.J.(Christiaan) – Brandsma,W.(Wopke) 1 – 0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven