Jan de Groot verrast Bernard Keizer

In ronde 7 van de Dokkumer schaakcompetitie konden een aantal verrassende uitslagen  bijgeschreven worden. Jan de Groot verspeelde een zwart paard tegen Bernard Keizer.  Keizer koos daarop  eenzelfde tactiek  door een  witte loper cadeau te geven.  Met de stelling in wankel evenwicht  werden er volop stukken geruild, tot Jan tot zijn verrassing een mat in 2 bespeurde en vernietigend toesloeg. 

Ook Luuk Pijl kwam van een koude kermis thuis tegen Roland van der Veen na een prima opening.  Van der Veen schakelde daarop een tandje bij en veroverde met een paar krachtzetten de vijandelijke dame, waarna opgave van Pijl volgde.

Jan Odijk en Piet Hania hanteerden beiden de lange rokade in een Siciliaan. Hierdoor kreeg Odijk actiever spel, veroverde een pion en doorbrak het centrum, waarna Hania mismoedig opgaf.

Jos Visser vergat tegen Alle Vlasma tot tweemaal  toe zijn pionnen gedekt te houden. Vlasma ging daarop meteen met zijn stukken in de aanval, waarop Visser door materiële achterstand de strijd spoedig staakte.

De strijd tussen Jaap van der Pol en Wim Akkerman ging lange tijd gelijk op.  Jaap gaf echter pardoes zijn dame weg en daarmee meteen de partij.

Douwe Kuipers offerde tegen Gosse Wiersma een pion om de h-lijn te open, maar dat leverde te weinig op om de daarop volgende  tegenaanval van Wiersma het hoofd te bieden.

Overige uitslagen: Vroom-Wassenaar 1-0; Koopmans-Sinia 1-0;De Jong-P. Keizer 1-0;Venema-Smit 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven