Cris Jellema neemt de leiding

In ronde 3 van de Dokkumer schaakcompetitie werd fel gestreden om de koppositie. Wim Akkerman speelde iets te opportunistisch in een gelijk opgaand duel tegen Cris Jellema, verloor daardoor een stuk en gaf daarop na nog enige strijd op, wat Jellema de koppositie opleverde. Alle Vlasma en Jan Odijk speelden een Koningsindische partij, waarbij Odijk na wat schermutselingen een pion moest inleveren. Het leverde hem wel een goede stelling op, waarop Vlasma noodgedwongen remise aanbood, wat na enig beraad door Odijk aangenomen werd waardoor ze beiden in de buurt van de nieuwe koploper Jellema bleven.

Ook Jan de Groot veroverde een pionnetje tegen Douwe Kuipers., waarna hij op snelheid zoveel mogelijk aan het afruilen sloeg. Hierdoor bleven alleen de koningen, vier torens en wat pionnen in het spel over waarna beide partijen het uitzicht verloren op winst en remise de juiste uitslag werd. Nils Venema speelde een felle partij tegen Gosse Wiersma, maar Wiersma hield er toch de beste pionnenstructuur aan over. Toen de zwarte stukken in het late middenspel overactief werden beslisten die de strijd in het voordeel van Wiersma.

Pé Kooistra kreeg van Theo de Jong een kasteel cadeau in het middenspel. Met dit grote voordeel eiste Kooistra resoluut de overwinning op. Paula Holwerda en Riemer Sinia maakten er een spannende partij van met vele kansen en aanvallen aan beide kanten. Uiteindelijk besliste Sinia de partij met een prachtige mat aanval.

Overige uitslagen: Visser-Wassenaar;Houpst-Van Kammen; Koopmans-Van der Veen ( allen remise) . Smit-P.Keizer 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven