De Donger 3 kansloos tegen Steenwijk 3

Vooraf was het perspectief zo gunstig : de Donger had zijn eerste wedstrijd in Akkrum gewonnen , terwijl Steenwijk in 2 wedstrijden nog niet aan een zege was toegekomen ; niets is zo onvoorspelbaar als de edele schaaksport : in het hol van de leeuw slaat het viertal Steenwijkers genadeloos toe en vernedert de thuisploeg met een klinkende 4-0 overwinning.
Een dit keer (gezien de algehele teleurstelling) kort verslagje van de 4 partijtjes:

Jaap v/d Pol speelt op het tweede bord met zijn favoriete wit kleur een korte heftige partij tegen Bert Dassen (rating 1392) ; al binnen het uur geeft onze Jaap gedesillusioneerd op n.a.v. een naar zeggen van de overwinnaar onvoorkoombaar matnetwerk opgezet door de Steenwijk speler ; analyse achteraf wijst uit dat Jaap wellicht wat te vroeg heeft opgegeven ; helaas : 1-0 achter.

Op bord 1 vervangt Riemer Sinia de zieke Patrick Keizer en speelt tegen de nog jonge Dimitri Delsman (ELO 1423) een aanvankelijk gelijkopgaand duel ; echter in het middenspel wordt duidelijk dat Dimitri strategisch gezien de betere schaker is : eerst wint hij een stuk , verovert de vijandelijke dame tegenover 2 torens en zet dan een driedubbele aanval op t.o.v. de pion voor de Donger koning , wat na nog wat afruil zetten leidt tot een klinkende zege voor de Steenwijk-jongeling : tussenstand halfweg : 0-2 achter , niet best.

Het tegengas moet nu dus komen van de naar verhouding betere thuisclub spelers Roland & Theo……………

Op het laatste bord mag Theo de Jong met wit schaken tegen de Steenwijk aanvoerder Oeds Dijkstra (rating 1333) . Zoals gewoonlijk bouwt onze Theo zijn positie degelijk op , maar dan opeens na ongeveer 2 uur spel geeft hij subiet een vol stuk extra af??? Schaakblindheid in optima forma ; Theo ploetert nog een half uurtje door , maar besluit dan de vlag te strijken : 0-3 achter , dit wordt geen echt gezellige match voor de Donger.

Als klap op de vuurpijl ontwikkelt zich ook de partij van Roland v/d Veen tegen good old Roelof Kreulen (rating 1311) zich niet erg gunstig ; weliswaar blijft de zaak materieel lang in evenwicht , maar tegen het eind van de avond ontstaat toch langzaam een Steenwijker wurgpenning die onvermijdelijk tot stukverlies gaat lijden : het drama is nu compleet : 0-4 !!!!! verlies.

Gelukkig hebben we nu tot 29 januari de tijd om onze wonden te likken om dan met nieuwe energie naar Franeker te reizen om te kampen met het derde 4-tal van F-Pion.

Wim Reijnders
Teamcaptain de Donger 3.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven