Piet Hania bezig met 2e schaakjeugd

In ronde 6 van de Dokkumer schaakcompetitie sloeg Piet Hania op Siciliaanse wijze wederom vernietigend toe. Slachtoffer was dit keer Roland van der Veen, die probeerde met een loper offer de winst te forceren. Dit was iets te veel van het goede, want Hania wist via een nietsontziende penning de partij in zijn voordeel te beslissen. Ook Pieter van Kammen verloor door een Siciliaanse variant van Alle Vlasma met pionverlies in het centrum voor Van Kammen tot gevolg. Vlasma ruilde daarop alle gevaarlijke stukken en won nog een 3-tal pionnen ten koste van een kwaliteit. Die won hij even later in de partij terug, waarop Van Kammen capituleerde.

Patrick Keizer ging tegen Bauke Vroom rücksichtslos op jacht naar de zwarte koning en won twee pionnen. Helaas was hij iets te gretig, verspeelde daardoor een kwaliteit waarna zijn aanval op dood spoor belandde. Vroom nam meteen de regie over, won een stuk, en even later ook de partij. Ook Durk Wassenaar ging frontaal in de aanval tegen Cris Jellema en werd beloond met pionwinst. Jellema lanceerde daarop een tegenaanval en speelde dit goed uit door twee pionnen terug te winnen waarna het eindspel verloren was voor Wassenaar.

Pé Kooistra en Luuk Pijl speelden een klassieke Benoni, waarbij Kooistra een paard moest offeren om zijn witte dame te redden van de ondergang. Pijl kreeg daardoor het initiatief en won de partij uiteindelijk.

Overige uitslagen: Visser-Koopmans ½-½ ; B.Keizer-Akkerman 1-0 (R) ; Smit-Sinia 1-0 ; De Jong-Wiersma 0-1; Van der Pol-Venema 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven